Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Annina Kettunen: Umbra. 6. - 28.4.2018 galleria Tykossa

Annina Kettunen: Umbra. 6. - 28.4.2018 galleria Tykossa

Annina Kettusen näyttely Umbra tuo esille eräänlaisia elämän havaintoja ja pohdintoja. Teokset ovat tulkintoja siitä mitä tunnemme, miten muistamme ja kuinka käsittelemme kokemuksiamme. Inhimillinen olemisen kömpelyys ja melankolian absurdi riemu sitoo nämä ajatukset tarinaksi.

”Tähän näyttelyyn olen yhdistänyt aikaisempia töitäni uusimpiin teoksiini, teema on kuitenkin pysynyt samana jo pitkään omassa taiteellisessa työskentelyssäni. Olemassaolo ja sen problematiikan pohtiminen ilmenevät usein teoksissani. Minua kiinnostaa enemmän se maailma, joka ei näy ympärillämme, vaan on jokaisen omassa yksilöllisessä tietoisuudessa - se miten tunnetasolla kohtaamme ja käsittelemme elämän tapahtumia sekä kuinka muistimme kytkee niitä jälleen omaan historiaamme, luo uusia muistoja, muuttaa vanhoja tai pyyhkii osan pois kokonaan.”

Annina Kettunen on valmistunut Kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta keväällä 2017 pääaineenaan kuvanveisto, mutta piirtäminen etenkin suuressa skaalassa on ollut myös iso osa taiteellista työskentelyä. Kettunen on kotoisin Nurmeksesta, tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Imatralla.


Galleria Tyko on avoinna ma-pe 10–19, la 10-15 sekä Hannikaisen salin tilaisuuksien yhteydessä.
Vapaa pääsy, tervetuloa!