Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Kaupunginjohtajan kesäterveiset: Työtä tarjolla!

Kaupunginjohtajan kesäterveiset: Työtä tarjolla!

Nurmeksessa on nyt poikkeuksellisen paljon avoinna olevia työpaikkoja. Nimikkeiden kirjo on myös poikkeuksellisen laaja. Nyt on hyvä sauma muuttaa Nurmekseen ja tarttua uusiin haasteisiin myös työelämässä. Tällaista aikaa ei ole meillä eletty vuosikymmeniin.

Yritystemme kasvu ja talouskehitys ovat tällä hetkellä nousu-uralla. Tiesitkö että Nurmes on yli 540 yrityksen koti? Olen kaupunginjohtajana ylpeä meidän jokaisesta yrityksestä. Yritykset ja yrittäjät ovat edelläkävijöitä. Ne aistivat ja kohtaavat maailman muutokset ensimmäisinä. Nämä tuulet muuttavat myös työelämää ja meidän kaikkien taitoja ja kokemuksia.

Nurmeksen asukasluvun kehitys on tällä hetkellä maakuntamme kolmanneksi parasta. Olemme kiitollisia ihmisten luottamuksesta meihin. Nurmeksen vetovoimaisuuden yksi salaisuus on hyvä logistinen sijainti. Meille tulee asfalttitie kuudesta ilmansuunnasta. Tällä hetkellä esimerkiksi panostamme voimakkaasti rautateiden tavarankuljetusmahdollisuuksiin: rakennamme yhdessä Liikenneviraston ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kanssa uutta rautateiden liikennepaikkaa eli Pitkämäkeä.

Tällaisessa myönteisessä vireessä meidän tehtävänä Nurmeksen kaupunkina on viestiä tehokkaasti mahdollisuuksista, joita tämä tilanne tarjoaa. Tiedon puute ei saa nyt olla tulppana kasvullemme ja tulomuutollemme. Jos pitäisi nimetä vain yksi tulevaisuuden ammatti Nurmeksessa, niin minun valintani olisi prosessinhoitaja. Pelkästään vihreän energian teollisuusalueelle on tulossa miltei 70 prosessinhoitajan työpaikkaa lähivuosina.

Tiedän omasta kokemuksestani, että meidän kunkin muuttopäätöksen laukaisee lopultakin jokin positiivinen asia. Mikä se on Sinun kohdallasi? Tutkimusten mukaan muuttajat ovat muita rohkeampia ihmisiä, koska he kykenevät tekemään tämän päätöksen. Oman väitöskirjani mukaan tärkein kuntapalvelu on yrittäjien mielestäni lasten päivähoito. Nurmeksen kaupunki panostaakin tällä hetkellä lasten varhaiskasvatukseen paljon.

Nurmeksen suunta on uuden strategiamme nimi. Tämä suunta on nyt ylöspäin. Toivon myös Sinun olevan osa menestystarinaamme. Tämä on ahkerien ja välittävien ihmisten tarina. Nurmeksen tarina.

 

Asko Saatsi
Kaupunginjohtaja