Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Mikko Innasen maakuntalaulu-uudistus to 1.11.2018 Nurmeksessa

Mikko Innasen maakuntalaulu-uudistus to 1.11.2018 Nurmeksessa

Mikko Innasen maakuntalaulu-uudistus
To 1.11.2018 klo 19 Hannikaisen sali, Nurmes-talo

Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon kuulunut Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus suurkiertue järjestettiin pitkin syksyllä 2017. Tekijöiden ja kuulijoiden innostanut uudistamisprosessi jatkuu ja nyt ohjelman voi kokea myös Nurmes-talossa!

Mikko Innanen yhteistyökumppaneineen säilyttää perinteiset maakuntarajat ja -hallintorakenteet keskittyen uudistustyössään ennen kaikkea sisällöllisiin toimiin, kärkihankkeenaan perinteisten maakuntalaulujen uudella tavalla ja uudenlaiselta arvopohjalta esittäminen. Innasella työryhmineen on hankkeessa käytössään todellinen valinnanvapaus: maakuntalauluistamme vain sopivimmat soitetaan konserteissa. Soitellen soteen!

Hannikaisen salissa esiintyvän ryhmän pätevyys on kiistaton, ovathan mukana 2008 Yrjö-palkitun itäuusmaalaislähtöisen Innasen lisäksi, hämäläisperäinen mestarituubisti, Vuoden vaskisoittaja 1998 Petri Keskitalo sekä Monacon kansainvälisen jazzsolistikilpailun hopeamitalisti 1999, kymenlaaksolaistunut savolaisrumpali, Mika Kallio.

Kokoonpano:
Mikko Innanen, saksofonit, sovitukset
Petri Keskitalo, tuuba
Mika Kallio, rummut

Liput 12 / 10 euroa.
Varaukset ja ennakkomyynti kahvio Marjatassi, marjatassi@gmail.com, p. 040–867 0443.


"Maakuntalauluista kiertyi jazzikas spiraali (--) lauluja oli tyylitelty tangoksi, humpaksi, valssiksi, post-bopilliseksi eurojazziksi ja vaskikvartettien suosimaksi funk-poljennoksi" - Jarmo Wallenius, Turun Sanomat

"Jokaisella saksofonillaan, baritonilla, altolla ja sopraninolla, Innanen ehti henkilökohtaisesti luotaamaan kaikki tunnerekisterit, niin vaihtelevaa oli soitto. Myös vaikeusasteet vaihtelivat askeettisesta balladisoitosta ja pelkistetystä riffittelystä huimiin virtuoosirevittelyihin, joissa päästiin todella vuolaan virran vietäviksi." - Pentti Ronkanen, Suomijazz.com

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet

Lisätietoa: http://www.vapaataanet.fi/mikko-innasen-maakuntalaulu-uudistus-2017/
Mikko Innanen. Kuva: Teemu Silván.