Ajankohtaista

Tälle sivulle on koostettu kaikki kaupungin eri toimialojen ja yksiköiden julkaisemat ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet.

Kuulutukset www-sivuilla

Seurojen, yhdistysten ym. tapahtumatiedot

Nurmeksen kaupungin www-sivuilla ei ole erillistä kaupungin ylläpitämää tapahtumakalenteria. Etusivulta löytyy kuitenkin Menoinfo.fi -palvelu.

Tapahtumajärjestäjän tulee itse tallentaa tapahtumatiedot suoraan Menoinfo.fi -palveluun tai poikkeustapauksissa toimittaa tiedot Elisa Ryhäselle, puh. 04010 45104, elisa.ryhanen(at)nurmes.fi, josta ne välitetään palveluun.

« Takaisin

Nurmes-palkinto vapaa-ehtoistoimija Arvi Nykäselle

Nurmeksen kaupunki luovutti kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.11.2017 vuoden 2017 Nurmes-palkinnon vapaaehtoistoimija Arvi Nykäselle.

Nurmes-palkinto jaetaan vuosittain tai kaupunginhallituksen harkitseman ajan kuluttua tunnustuksen osoituksena sille yksityiselle henkilölle, yhteisölle tai laitokselle, joka samana tai sitä lähinnä edeltävänä vuonna on toiminut ansiokkaimmin Nurmeksen kaupungin talous-, elinkeino- tai yhteiskuntaelämän hyväksi taikka muulla tavoin on merkittävimmin vaikuttanut Nurmeksen kaupungin kehitykseen.

Nurmes-palkinto on jaettu vuodesta 1973 lähtien yhteensä 33 kertaa. Viimeksi Nurmes-palkinto on myönnetty vuonna 2016 matkailuyrittäjä Risto Boxbergille.

Nurmeksen kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 6.11.2017 myöntää Nurmes-palkinnon vuonna 2017 vapaaehtoistoimija Arvi Nykäselle. Nurmes-palkintona myönnetään Eeva Ryynäsen tekemä pronssinen laulupuu ja palkinnon saaja saa myös kiertopalkinnon haltuunsa siihen saakka, kunnes palkinto jaetaan seuraavan kerran. Kiertopalkintona on ollut iso karhu.

Yhteisöllisyys ja vapaaehtoistoiminta ovat tärkeitä hengenluojia paikkakunnalla. Kolmannen sektorin moottoreita ovat yhdistyksissä toimivat aktiiviset ihmiset. Eräs tällainen aktiivinen yhdistys on Ylä-Karjalan Invalidit ry, jonka keulahahmona on viime vuosina toiminut Arvi Nykänen. Nykäsen organisoimalla toiminnalla on hankittu eri avustuskohteisiin tarvittavia laitteita, kuten potilasnosturi terveyskeskukseen ja karaokelaitteisto Loimupeltoon.

Nykänen on organisoinut varojen keräystä erilaisilla hyväntekeväisyystapahtumilla kuten arpajaisilla ja karaoketansseilla. Tämä toiminta on saanut julkisuutta eri tiedotusvälineissä, kuten televisiossa. Toiminta on ollut yhteisöllisyyttä tukevaa, yksinäisyyttä vähentävää sekä musiikin, liikunnan ja sosiaalisen kuntouksen edistämistä.

Lisätietoja: Kaupunginjohtaja Asko Saatsi puh. 040 104 5001