Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Potakkajuhlien kyselyn tulokset ja arvonnan voittajat ovat selvillä

Potakkajuhlien kyselyn tulokset ja arvonnan voittajat ovat selvillä

Nurmeksen kaupunki oli mukana Nurmeksen Yrittäjät ry:n luotsaamilla Potakkajuhlilla perjantaina 31. elokuuta. Lämmin syyssää houkutteli paikalle mukavasti väkeä.

Osastollamme kyselimme kävijöiltä, millaisia toimintoja he haluaisivat löytää vanhalta kaupungintalolta sen remontin valmistuttua - voisiko siellä kenties olla vaikkapa kahvila, matkailuneuvonnan toimipiste, toimitiloja yrityksille ja yhdistyksille vai jotakin aivan muuta?

Vastauksia tuli kaikenkaikkiaan 138 kpl. 

Ajatus kahvilasta kiinnosti selkeästi eniten (61 %), matkailuneuvonnan toimipisteen löytymistä talosta kannatti reilu kolmannes (38 %), erilaisia toimitiloja yrityksille ja yhdistyksille hahmotteli 43 % vastaajista.

Avoimissa vastauksissa toivottiin mm. erilaisia kokous- ja kerho- ja harrastetiloja yhdistyksille, järjestöille ja muille ryhmille, konsertteja, näyttelyitä. Voisiko talolla kenties herätellä henkiin vanhan nuokkarin ideaa, jossa saman katon alla toimi mm. MLL, Nurmeksen Sepot ja 4H-yhdistys? Erityisesti huolta kannettiin ikäihmisten huomioimisesta suunnittelussa, mutta myös lapsille ja nuorille suunnattuja tiloja ja toimintoja toivottiin.

Yhteenvetona voisi sanoa, että vanhalle kaupungintalolle toivotaan järjestettävän ns. matalan kynnyksen toimintaa. Kuka tietää, voisiko se joku päivä toimia yhteisöjen talona, jossa eri ikäiset ihmisryhmät löytäisivät paikkansa? Vastaukset toimitetaan remontin suunnitteluryhmälle tiedoksi ja suunnittelun tueksi.

Vastaajien kesken arvottiin 5 kpl Nurmes-aiheisia tuotepalkintoja ja arpaonni suosi seuraavia henkilöitä: Sanna Juntunen, Martti Piironen, Irja Korhonen, Minna Pulli ja Lahja Gröhn. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kiitos kaikille osastollamme vierailleille!