Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Tangomaestro 2018 -kiertue: Kun sun mä näin -tangokonsertti pe 20.4.2018 klo 19 Hannikaisen salissa

Tangomaestro 2018 -kiertue: Kun sun mä näin -tangokonsertti pe 20.4.2018 klo 19 Hannikaisen salissa

Kun sun mä näin -konsertissa kuullaan suomalaisia kulta-ajan tangoja ja ikivihreitä, säveltäjinä mm. Olavi Virta, George Malmsten ja Toivo Kärki. Laulusolistit – Timo Uusikylä, Sirja Suonpää-Väänänen, Eero-Veikko Häkkilä, Päivi Pentikäinen ja Eija Kettunen - ovat pitkänlinjan laulajia. Heidän ohjelmistonsa koostuu kevyestä klassiseen musiikkiin. Yksi yhteinen intohimo musiikin suhteen heillä kaikilla on – tango. Ohjelmistosta löytyy harvemmin esitettyjä helmiä, kuten Syysillan muistoja, Kun sun mä näin ja Tulivuori.

Konsertin solistit ovat TangoMaestro-tangolaulukilpailun finalisteja vuosilta 2016 ja 2017. Nyt kolmatta vuotta pidettävä kilpailu perustuu puhtaasti ja ainoastaan musiikilliseen osaamiseen. Kilpailun tehtävä on nimenomaan vaalia, kehittää ja viedä eteenpäin aitoa tangon laulamista ja tyylinmukaista tulkintaa.

Tangolaulukilpailun taiteellisena johtajana toimii Matti Taskinen, jota kuullaan myös konsertissa. Mika Siekkisen luotsaaman tango-kvartetin sovitusten ja soitannan ihanteina ovat 1940-70-lukujen Suomi-tangon kulta-ajan orkestereiden ainutlaatuiset tulkinnat.