Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Vielä pienen hetken vierelläsi. Jenny Timosen lyhytelokuvia to 6.9.2018 Kino Hannikaisessa

Vielä pienen hetken vierelläsi. Jenny Timosen lyhytelokuvia to 6.9.2018 Kino Hannikaisessa

To 6.9.2018 klo 18 Kino Hannikainen

Nurmeksen kulttuuripalvelut tarjoaa kaksi nurmeslaislähtöisen ohjaaja Jenny Timosen lyhytelokuvaa. Ohjaaja on myös paikalla kertomassa elokuvista ja matkastaan elokuvaohjaajaksi.

Vielä pienen hetken vierelläsi (13 min)
Lämmin dokumenttielokuva siitä hiljaisesta, mutta korvaamattoman arvokkaasta työstä, mitä saattohoitokodeissa tehdään kuolevien ja heidän omaistensa hyväksi. Kolmen saattohoitajan kertomusten kautta avautuu kuoleman värittämä maailma, jossa suurinta roolia näyttelee kuitenkin toivo onnellisista viimeisistä päivistä. Kuolema avaa hoitajien kanssa samoja saattohoitokodin ovia ja viimeisen hetken se pitää itsellään. Siihen saakka talo on täynnä elämää.

https://www.pohjolafilmi.fi/tuotannot/viela-pienen-hetken-vierellasi/

Lainassa (13 min)
Rovaniemellä opiskeleva ohjaaja palaa sijaisvanhempiensa luo pohjois-karjalaan. Dokumentti on positiivinen kuvaus onnistuneesta huostaanotosta, mutta myös siitä suuresta työmäärästä, jonka sijaisvanhemmat ottavat kantaakseen.
Elokuva kertoo tarinan sijaisperheen muodostumisen haasteista ja arkipäivästä; siitä kuinka heidän perheensä on muodostunut. Puheenvuoron saa niin sijaislapsuuden kokenut nuori nainen, kuin sijaisvanhemmuutta pohtiva pariskunta.

http://www.visualnorden.fi/tuotannot/lainassa/

Vapaa pääsy