Väkeä Ikolan päärakennuksen edustalla.Kuvassa vasemmalla edessä valokuvan ottaja Akseli Kuittinen (s.1902) kädessään kameran lankalaukaisin. Kuvan voi klikata suuremmaksi.

Ikolan museo, Kotiniementie 2

Ikolan museoalueella sijaitsevat Nurmeksen museon toimisto-, konservointi- ja säilytystilat. Toimisto on avoinna ma-to 9-12 ja 13-15 sekä pe 9-12 ja 13-14. 

Ulkomuseo on avoinna 18.6. - 10.8.2018  ma-pe 10-16. Liput 4/2 €. Ikolan museon   näyttelyihin pääsee tutustumaan myös Museokortilla. Museokortti on museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Henkilökohtaisella museokortilla pääsee yli  250 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

 

Ikolan vanhassa navettarakennuksessa esitellään Kuokkastenkoskella sijainneen rautaruukin historiaa, palotoimen kehitystä sekä Nurmeksen meijeri- ja maataloustoiminnan historiaa esinein ja valokuvin.

Nurmeksen palotoimen historiaa.

Ikolan ulkomuseoalueelle on siirretty vanha maatalon päärakennus, Rantolan talo, sekä 1700-luvulta peräisin olevat pari- ja luhtiaitta Vinkerrannan Kortilasta. Päärakennus on sisustettu viime vuosisadan alun tyyliin ja tunnelma siellä on kuin astuisi sisälle kesken maatalon aamutoimien. Pariaitassa voi tutustua piian makuusoppeen ja vierailla vilja-aitassa.

Rantolan sali.

Rautavaaralta siirretyssä savupirtissä ovat asuneet Miina ja Olli Kuokkanen 15 lapsensa kanssa, jotka Miina saattoi maailmaan ilman vieraan apua. Olli asui pirtissä syksyyn 1956 saakka.

Rantolan talo.

Savupirtti.

Kesäisin ulkomuseoalueella laiduntaa lammaslauma.

Ikolan pirtti

Ikolan pirtti.

I

Ikolan päärakennuksessa sijaitsevaa pirttiä voi varata myös yksityiskäyttöön. Ikolan rauhallinen maalaismiljöö tarjoaa hienot tilat vaikkapa perhejuhliin tai kokouksiin. Ikolan pirttiin mahtuu n. 40 henkeä. Pirtissä on suuri pöytä ja seinustoja kiertävät tukevat penkit. Tilaan liittyy keittiö ja kaksi wc-tilaa. Käytettävissä on myös pianonvirittäjä Armas Palmin museolle lahjoittama piano. Pirtin käyttömaksut: 7 €/tunti ja 28 €/vrk. Tiedustelut ja varaukset numerosta  04010 45152 tai 0401045154.

Nurmes-seuran  tapahtumat  museossa kevät - ja kesäkaudella 2018


Ti 23.1.klo 18 Ikolan museo Leirikouluja Kiinasta. Toimitusjohtaja Jason Koukku ja hyvinvointijohtaja Petri Moilanen.

To 15.2. klo 18 Ikolan museo Yhteislauluilta, jonka teemana on  Lapin lauluja. Laulattajina Aimo Kotilainen ja Jyry Viljola.

Ti 20.2. klo 18 Ikolan museo Ortodoksisuus Nurmeksessa. Kirkkoherra Andrei Verikov.

Ti 20.3. klo 18 Kötsin museo Sisällissota ja sen vaikutukset.  FT Jukka Partanen.

Su 22.7. klo 12 Ikolan museo Pelarivestarit -folkmusiikkitapahtuma.


 

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa !