Kulttuurielämää ja vapaa-ajanvietettä

Nurmes on monipuolinen kulttuurikaupunki. Meidät tunnetaan mm. säveltäjä P. J. Hannikaisesta, joululauluista ja Nurmes-talosta.

Nurmes on myös tanssikaupunki. Korkeatasoinen ja ilmapiiriltään yhteisöllinen tanssileiri "Sukset ristiin susirajalla" kokoaa joka kesä yhteen esittävän- ja säveltaiteen harrastajia ja ammattilaisia koivujen ja järvien Nurmekseen.

Nurmeksen museo on kulttuurihistoriallinen museo, joka kerää, tallentaa, tutkii ja esittelee oman alueensa kulttuuriperintöä. Ympäri vuoden avoinna olevaan Kötsin museon lisäksi menneisyyteen voi matkata kesäisin Ikolan ulkomuseossa.

Nurmeksen kaupunginkirjasto palvelee kaikenikäisiä kuntalaisia. Pääkirjaston lisäksi kirjastopalveluita on saatavilla kirjastoautossa sekä koulujen kirjastoissa. Lukusalissa voi käydä lukemassa päivän lehdet veloituksetta. Samalla voi tutustua vaihtuviin näyttelyihin kirjaston aulassa.

Kaunis luonto ja hyvät harrastusmahdollisuudet lisäävät Nurmeksen viihtyvyyttä. Monipuolisista liikunta- ja vapaa-ajanviettovaihtoehdoista löytyy jokaiselle jotain. Nurmeksen uutuus on iso PielisAreena eli monitoimihalli, joka soveltuu isojen tapahtumien järjestämiseen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluista vastaa hyvinvointipalvelujen toimiala. Hyvinvointijohtajana toimii Petri Moilanen.

Lue lisää hyvinvointipalvelujen toimialasta tästä