Navigaatiovalikko

Varhaiskasvatus_kuva

Kasvatus ja koulutus / Varhaiskasvatus / pääsivu

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen palveluihin kuuluvat kunnallinen päiväkotihoito, perhepäivähoito ja esiopetus sekä lasten kotihoidon tuki ja yksityisen hoidon tuki.

Nurmeksessa on kiinnitetty huomiota varhaiskasvatukseen, oppimisympäristöön ja tilojen ja kalusteiden ergonomiaan.

Nurmeksessa on neljä päiväkotia.

Hannilan päiväkoti on remontoitu kokonaisuudessaan v. 2015, samana vuonna valmistui Porokylän päiväkoti. Rekulan päiväkotia remontoidaan parhaillaan. Pikku-Kaarle, uusi puurakenteinen päiväkoti valmistui Nurmeksen keskustaan kesällä 2018. Porokylän päiväkoti kartalla.

Päiväkotihoidon vaihtoehtona tarjoamme kodinomaista varhaiskasvatusta perhepäivähoidossa. Perhepäivähoitajia on eri puolella kaupunkia.

Varhaiskasvatus toteutetaan valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman ja esiopetussuunnitelman perusteiden mukaisesti. Lapsi on toiminnan keskiössä.

Vanhempainrahakauden päätyttyä vanhemmilla on oikeus hakea alle kouluikäiselle lapselleen kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa tai vaihtoehtoisesti Kansaneläkelaitokselta haettavaa kotihoidon tai yksityisen hoidon tukea.

Varhaiskasvatus on lapsiperheille suunnattua palvelua, jota vanhemmat tarvitsevat työn, opiskelun tai muun syyn takia. Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea jatkuvasti. Mikäli hoidon tarve johtuu vanhempien työllistymisestä tai opiskelusta, hoidon järjestelyaika on kaksi viikkoa, muissa tapauksissa enintään neljä kuukautta hakemuksen saapumisesta. Hakemuksia varhaiskasvatuspalveluihin ja tietoa maksujen määrittelystä saa aluejohtajilta ja perhepäivähoidon ohjaajalta.

Sähköinen hakemus varhaiskasvatuspalveluihin löytyy Miunpalvelut.fi -sivustolta. Sähköisen palvelun käyttäminen on maksutonta ja siihen kirjaudutaan pankkien verkkotunnuksilla.

Linkki päiväkotien jouluateriaan

Linkki varhaiskasvatussuunnitelmaan

Linkki varhaiskasvatuksen ruokalistaan

Linkki varhaiskasvatusstrategiaan

Yhteystiedot, varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuspalvelut

Tuula Pikkarainen päivähoidon aluejohtaja, alue 1 Rekulan päiväkoti, Koulukatu 3 75500 Nurmes 04010 45318 tuula.pikkarainen(at)nurmes.fi
Tarja Lipponen päivähoidon aluejohtaja, alue 2 Hannilan päiväkoti, Sukkatie 5 75500 Nurmes 04010 45319 tarja.lipponen(at)nurmes.fi
Elina Lohtander perhepäivähoidon ohjaaja Hannilan päiväkoti, Sukkatie 5 75500 Nurmes 04010 45351 elina.lohtander(at)nurmes.fi

Aluejohtajien ja perhepäivähoidon ohjaajan asiakaspuhelinajat ma- pe klo 7.30-11. Kiireellisissä asioissa voi yrittää tavoittaa muinakin aikoina klo 15.00 saakka.

Tuula Lohtander toimistosihteeri Nurmes-talo (2. krs), Kötsintie 2 75500 Nurmes 04010 45320 tuula.lohtander(at)nurmes.fi