Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Kursseille voit ilmoittautua netissä, puhelimitse tai henkilökohtaisesti ilmoittautumispäivinä hyvinvointipalveluissa ja sen jälkeen opiston toimistolla.

Kansalaisopiston kurssit näet näet netistä tai kotiin jaetusta vuosiohjelmastamme

Internet ilmoittautumiseen pääset klikkaamalla tästä.

Ilmoittautumisajat kevään kursseille

Kevätkaudella alkaville UUSILLE kursseille, joihin VAADITAAN pakollinen ennakkoilmoittautuminen:

Näiden kurssien kohdalla on maininta: Kurssille vaaditaan pakollinen ennakkoilmoittautuminen, katso tarkat ilmoittautumisajat sivulta 4.

Ilmoittautuminen alkaa MAANANTAINA 11.12.2017 klo 19.00

*NETISSÄ (ks. osoite yllä, kohta kansalaisopisto internetissä).

Ilmoittautuminen alkaa TIISTAINA 12.12.2017 klo 9.00 alkaen

*PUHELIMITSE 04010 45105 tai 04010 45104 tai

*HYVINVOINTIPALVELUISSA, Kötsintie 2

Mainitse kurssinumero ilmoittautuessasi!

Myös kevätkaudella alkaville uusille kursseille, joihin ei vaadita pakollista ilmoittautumista, voi ilmoittautua em. aikoina.

Ennakkoilmoittautumista vaativille kursseille on varattu 2/3 paikoista netin kautta ja 1/3 puhelimella ja opistolle ilmoittautuville opiskelijoille. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Huom! Ennakkoilmoittautumista vaativille kursseille puhelinvastaajaan jätettyjä, tekstiviesti- tai sähköposti-ilmoittautumisia sekä ennen ennakkoilmoittautumisaikaa tulleita ilmoittautumisia EI oteta huomioon em. aikoina.

Syksyllä alkaville kursseille voi ilmoittautua koko lukuvuoden ajan em. ilmoittautumisaikojen jälkeenkin ja keväällä alkaville kursseille koko kevätkauden ajan em. kevään ilmoittautumisaikojen jälkeenkin. 

HUOM! Netin kautta tai opiston toimistoon ilmoittautuneet eivät täytä kurssilla enää ilmoittautumislomaketta. Jos olet jo kerran ilmoittautunut netin kautta, älä ilmoittaudu uudelleen samalle kurssille puhelimitse. Syksyllä alkaneille ja keväällä jatkuville kursseille ei tarvitse ilmoittautua  uudelleen kevätkaudella.

Kurssipaikalla ilmoittautuminen

Kursseille, joihin ei vaadita ennakkoilmoittautumista, voi ilmoittautua kurssin opettajalle myös kurssipaikalla. Tällöin kaikilla kursseilla täytetään ilmoittautumislomake (paitsi maksuttomat yleisluennot) ENSIMMÄISELLÄ KERRALLA. Ilmoittautumislomake palautetaan kurssin opettajalle ENSIMMÄISELLÄ KERRALLA.  Kurssimaksu laskutetaan tämän ilmoittautumisen perusteella. Alle 16-v. ilmoittautumislomakkeen allekirjoittaa huoltaja. Keskeyttämisen vuoksi kurssimaksuja ei palauteta.

ENNAKKOILMOITTAUTUMISET NETISSÄ, PUHELIMITSE, OPISTOLLA JA KURSSIPAIKALLA OVAT SITOVIA, JA SEN PERUSTEELLA LASKUTAMME KURSSIMAKSUT.  (Myös yhden ja kahden kerran käynnit laskutetaan normaalisti koko kurssimaksun hinnalla).

Ilmoittautumisen peruuttaminen

Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia, mikäli mahdollista peruutusta ei ole tehty opiston toimistoon ennen kurssin alkua. (Peruutus on tehtävä opiston toimistoon, opettajalle tehty ilmoitus ei riitä). Peruutuksesta on ilmoitettava myös kausi- tai perhekortin lunastaneen!

 

HUOM! Peruutuksella varmistat myös varasijalla olevan opiskelijan pääsyn kurssille.

Netin kautta tai opiston toimistoon ilmoittautuneet eivät täytä kurssilla enää ilmoittautumislomaketta. Jos olet jo kerran ilmoittautunut netin kautta, älä ilmoittaudu uudelleen samalle kurssille puhelimitse. Syksyllä alkaneille ja keväällä jatkuville kursseille ei tarvitse ilmoittautua  uudelleen kevätkaudella.

 

Opintoseteliavustus

Opetusministeriö on myöntänyt Ylä-Karjalan kansalaisopistolle valtionavustusta opiskelijoiden tukemiseen lv:lle 2017–2018. SYYSKAUDEN 2017  OPINTOSETELIRAHA ON KÄYTETTY, seteleitä ei voi enää anoa.

Huom. koska opintoseteleitä on jaossa rajoitettu määrä, huolehdithan, että mainitset oikeudestasi alennukseen ilmoittautuessasi. Opintoseteli on anottava opiskelijan itse, alennusta ei huomioida automaattisesti.

Tukea voidaan myöntää

eläkeläisille – alle 63 vuotta

oikeus eläkkeeseen on todistettava eläkekortilla opiston toimistolla.

 

senioreille -  yli 63 vuotta

Henkilötunnuksesi perusteella kuulut automaattisesti senioriryhmään, joten sinun ei tarvitse erikseen käydä opiston toimistolla todistamassa ikääsi.

 

työttömille

todistus työttömyydestä on esitettävä opiston toimistolla.

 

ohjeet opintosetelin lunastamiseen:

* Opintosetelin voi anoa joko netissä, eläkeläinen kurssinrolla 999001, seniori 999002 tai työtön 999003 tai puh. 04010 45105, 04010 45104 tai opiston toimistolla tai Hyvinvointipalveluissa ma 21.8.2017 alkaen,

 

* Opintoseteli on henkilökohtainen ja sitä ei voi antaa toiselle opiskelijalle. Seteli on voimassa lukuvuoden 2017–2018 ajan.

* Opintosetelin arvo on 10 euroa. Jos kurssimaksujen kokonaishinta ylittää 10 euroa, opiskelija maksaa ko. hintaerotuksen itse.

Kausikortin lunastaminen opintosetelialennuksen yhteydessä

*Jos haluat lunastaa opintosetelialennuksellisen kausikortin, kortin hinta on 75 euroa, ja sitä voi hakea ma 21.8.2017 alkaen. Anoessasi opintoseteliä kausikorttia varten, mainitse siitä erikseen lunastaessasi kausikorttia. Kausikortin voi anoa puh. 04010 45105, opiston toimistolla tai Hyvinvointipalveluissa. Netin kautta kausikortin voi lunastaa kohdasta kurssit -> nurmes -> muu koulutus -> kausikortti kurssinrolla 000001. Hae vielä lisäksi opintosetelialennus kurssinrolla 999001, 999002 tai 999003.

 

* Kausikortin voi maksaa joko opiston toimistoon (käy vain käteinen), Hyvinvointipalveluissa (käy pankkikortti tai käteinen) tai voimme laskuttaa sen. Erillistä paperista kausikorttia ei enää tarvita, huomioimme alennetun kausikortin hinnan opintosetelirekisteriimme, joten sitä ei tarvitse myöskään esittää enää erikseen kurssin opettajalle.