Tervetuloa Nurmekseen!

Nurmes on viihtyisä noin 8000 asukkaan ihmisenkokoinen kotikaupunki. Kulttuurit ja elinkeinot kohtaavat Nurmeksessa toimivalla ja rikkaalla tavalla.

Arkielämämme on sujuvaa. Meidän peruspalvelut ovat hyvässä kunnossa ja meillä on erinomainen terveyskeskus. Nurmes on merkittävä koulukaupunki. Kaunis luonto ja hyvät harrastusmahdollisuudet lisäävät viihtyvyyttä.

Karjalasta kajahtaa. Nurmes on näet monipuolinen kulttuurikaupunki. Meidät tunnetaan mm. taidemaalari Tyko Sallisesta, säveltäjä P. J. Hannikaisesta, joululauluista, Nurmeksen Nuoresta Musiikista, Nurmes-talosta ja Ikolan museosta. Ainutkertainen puu-Nurmes tuo raikkaan tuulahduksen viime vuosisadan perinteisestä kauppalan hengestä ihastuttavine palosolineen.

Nurmeksen henki on hyvä. Tämä kumpuaa vahvasta itseluottamuksesta, kulttuuripohjasta ja terveestä yrittäjyydestä. Kaupungin päättäjät vaalivat tätä hyvää henkeä tekemällä työnsä joka päivä mahdollisimman hyvin.

Nurmes kuuluu useilla mittareilla mitattuna Pohjois-Karjalan parhaisiin kuntiin. Eräs osa Nurmeksen vetovoimaisuutta on terve talous, toimiva päätöksenteko ja reippaan positiivinen ilmapiiri. Nurmes on kehittyvä yrittäjyyskaupunki, jonka logistinen sijainti on keskeinen Itä-Suomessa. Me elämme metsästä, maataloudesta, elintarvikkeista, metallista ja monista hyvistä yrityksistämme. Nurmeksessa on peräti 551 yritystä.

Olemme yhteistyöhön pystyvä ja eteenpäin katsova kaupunki. Olemme hyvä kumppani naapurikunnille ja valtiolle, jotta kaikki palvelut toimivat hyvin. Suunnittelemme tulevaisuutemme itse. Olemme taitavia strategisessa työssä ja reippaita toimeenpanossa. Työpaikkaomavaraisuutemme on yli 105 %. Kaupunkimme on siten turvallinen investointikohde.

Vetovoimainen Nurmes on myös elävä mökkikunta, jonka tärkeä voimavara ovat mökkiläiset ja vapaa-ajan kiinteistöjen omistajat. Nurmeksen uutuus on iso PielisAreena eli monitoimihalli, joka soveltuu isojen tapahtumien järjestämiseen. Nurmes on Sinua varten.

Tervetuloa!

Asko Saatsi
kaupunginjohtaja