Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left 2000 euron avustus Nurmeksesta ensimmäisen asunnon ostajalle

2000 euron avustus Nurmeksesta ensimmäisen asunnon ostajalle

Nurmeksen kaupunki myöntää vuoden 2023 alusta alkaen 2.000 €:n avustuksen Nurmeksen kaupungin alueella olevan ensimmäisen omistusasunnon (omakoti-, rivitalo- tai kerrostaloasunto) hankkijalle tai rakentajalle. Asunnon hankkijan on oltava Nurmeksessa kirjoilla ja asua asunnossa, kun avustusta haetaan. Sijoitusasunnon ostajalle avustusta ei makseta. Tontin varaaminen/hankkiminen ei oikeuta avustuksen saantiin. Avustusta voi hakea  1.1.2023 alkaen hankittujen asuntojen osalta.

Hakijan tulee vakuuttaa, että hankittu asunto on hakijalle ensimmäinen omistusasunto Nurmeksessa. Mikäli asunnon omistajia on useampia, avustus myönnetään vain yhdelle hakijalle. Ensiasunnon hankinta-avustus on saajalleen veronalaista tuloa.

Nurmeksen kaupunginhallitus on hyväksynyt avustuksen ehdot ja valtuuttanut talousjohtajan myöntämään avustukset. Avustuksen hausta tiedotetaan Nurmeksen kaupungin verkkosivuilla: www.nurmes.fi, Ylä-Karjala-lehdessä ja sosiaalisessa mediassa. 

Voit tulostaa hakulomakkeen tästä (PDF-tiedosto, avautuu uuteen ikkunaan). Hakemus liitteineen palautetaan kaupungintalolle osoitteella Kaupungintalo / kirjaamo, Kirkkokatu 14, 75500 Nurmes tai sähköpostitse kirjaamo@nurmes.fi.

Lisätietoja:                         Hallintojohtaja Leena Timonen, puh. 040 104 5002