Murupolku

Navigaatiovalikko

Ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet

angle-left Ikäihmisten palveluiden ohjausta ja neuvontaa

Ikäihmisten palveluiden ohjausta ja neuvontaa on laajennettu Siun sotessa

Ikäihmisten palveluiden ohjausta ja neuvontaa antaa Seniorineuvonta Ankkuri. Seniorineuvonta Ankkurista saat neuvontaa, tietoa ja ohjausta ikäihmisten palveluista, jotka tukevat kotona asumista. Näitä palveluja ovat esimerkiksi erilaiset tukipalvelut kuten turvapuhelin- ja ateriapalvelut tai kotihoidon hoiva- ja hoitopalvelut. Ankkurista saat tietoa myös järjestöjen ja yksityisten palveluista sekä apua taloudellisiin kysymyksiin ja etuisuuksiin liittyvissä asioissa.

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt auttavat ikäihmisiä ja heidän läheisiään joka arkipäivä kello 8–16 Seniorineuvonta Ankkurin numerossa 013 330 2890 ja chatissa, joka löytyy ikäihmisten palvelujen sivulta. Seniorineuvonta Ankkurin kautta voidaan tarvittaessa varata henkilökohtainen puhelinasiointiaika paikalliselle palveluohjaajalle tai sosiaalityöntekijälle sekä tarvittaessa sopia kotikäynti, jossa tarkemmin käydään läpi palvelujen tarvetta ja tarpeenmukaisia tukimuotoja.

Terveysasioita Ankkurin puhelinpalvelusta ei voi tiedustella. Terveydentilaan, lääkitykseen ja mahdollisiin kiireettömiin ajanvarauksiin liittyvissä kysymyksissä tulee ensisijaisesti olla yhteydessä hoitavaan yksikköön, omaan terveysasemaan tai tarvittaessa Päivystysapuun 116 117.

Seniorineuvonnasta palvelua iäkkäille, heidän läheisilleen ja ammattilaisille

Toivottavaa on, että iäkkäät ja heidän läheisensä sekä ammattihenkilöt rohkaistuvat soittamaan hyvin matalalla kynnyksellä Ankkuriin. Riittää, että tarvitsee tietoa iäkkäiden palveluista tai etuisuuksista, välttämättä ei siis tarvitse olla palvelujen tarvetta.

Koko Siun soten toiminta-alueella ikäihmisten ohjausta ja neuvontaa antavan seniorineuvonta Ankkurin palveluita ja tavoittavuutta on parannettu. Seniorineuvonta Ankkurin kautta alkaa iäkkään henkilön palvelujen tarpeen selvittäminen, lisäksi Ankkuri antaa neuvontaa ja ohjausta palveluista ja etuisuuksista, palvellen iäkkäitä, heidän läheisiään ja ammattilaisia.

Seniorineuvonta Ankkurin ikäihmisten neuvontapuhelin palvelee arkisin klo 8-16 numerossa 013 330 2890.

Lisätietoa ikäihmisten palveluista löydät Siun soten verkkosivuilta!

kädet

Facekokeilu