Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Jässi-jätevesineuvontahanke vielä syyskuun loppuun saakka

Jässi-jätevesineuvontahanke vielä syyskuun loppuun saakka

Suomen Kylätoiminta ry:n toteuttama Jässi-jätevesihanke tarjoaa Pohjois-Karjalan kuntien alueella vakituisesti ja vapaa-ajan asutuille kiinteistöille maksutonta, puolueetonta ja ajantasaista jätevesineuvontaa. Hankkeessa tarjotaan kiinteistökohtaista neuvontaa yhdessä kuntien ympäristöviranomaisten kanssa valituilla vesiensuojelullisesti tärkeillä alueilla sekä yleisneuvontaa erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Hanketta rahoittaa ympäristöministeriö Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen kautta.

Jätevesilainsäädäntöä tarkennettiin huhtikuussa 2017

Valtioneuvoston asetus jätevesien käsittelystä viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla (157/2017) sekä laki ympäristönsuojelulain muuttamisesta (19/2017) asetettiin voimaan 3.4.2017. Lainsäädännön mukaan ranta- ja pohjavesialueilla jätevesijärjestelmien tulee täyttää puhdistusvaatimukset 31.10.2019 mennessä ja muilla alueilla, kun kiinteistöllä tehdään suurempia luvanvaraisia korjaus- ja muutostöitä. Näitä ovat mm. vesijärjestelmään kohdistuvat tai rakennuksen rakentamiseen verrattavissa olevat korjaus- ja muutostyöt.

Jos uudistuneen jätevesilainsäädännön vaatimukset tai kiinteistösi nykyinen jätevesijärjestelmä herättävät kysymyksiä tai kaipaat alueesi tapahtumaan jätevesineuvontaa, ota yhteyttä jätevesineuvojiimme ja sovi tapaaminen!

Ota yhteyttä: