Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Kesällä tapahtuu ympäri Nurmesta

Kesällä tapahtuu ympäri Nurmesta

Mökkiposti 2019 jaettu koteihin

Mökkiposti 2019 jaettiin koteihin tällä viikolla Ylä-Karjalan Kesälehden välissä. Mökkipostissa on tietoa kuntaliitoksesta, Nurmeksen kaupungin kulttuuripalvelujen kesän tarjonnasta, kirjaston ja museon kuulumisia sekä paljon muuta. Voit lukea Mökkipostin sähköisenä täältä.

Mökkipostissa oli jo hieman mainittu kylien tapahtumista, mutta kaikki ei mukaan mahtunut. Lue niistä lisää tästä ja lähde tutustumaan Nurmeksen kylien tunnelmaan.

Kylillä nautitaan yhdessä tekemisestä

Nurmeksessa on kesällä 2019 monenlaista positiivista tohinaa. Ison osan kesän ohjelmasta puuhaa energinen vapaaehtoisten porukka, joka koostuu erilaisten yhdistysten toimijoista. Esimerkiksi kyläyhdistykset pitävät oman seutunsa elävänä ja kehittyvänä, ja ottavat toimintaansa mukaan mielellään myös uusia paikallisia ja lomalaisia.

Salmenkylällä käynnistyy nuorisoseuran talon kunnostaminen ja kyläyhdistyksen kanssa yhdessä järjestyy kesätapahtuma sekä kesäkirppis. Kylällä kerätään myös romua kesäkuun loppuun saakka. Savikylällä on jo perinteeksi muodostuneet kesäpäivät 6.7. ja niitä on suunnittelemassa nuori kesätyöläinen. Kesän ajan Savikylän Maamiesseuran talolla toimii kahvio ja kirppis, jotka avautuvat kesäpäivien yhteydessä.

Ylikylällä taidetaan myös suunnitella jotain, Tiaisenpirtin seinät taitavat saada taas uusia kokemuksia. Mujejärvi-päivää vietetään myös jo ties monettako kertaa ja tänä vuonna se koittaa 19.7. Oletko jo tutustunut Mujejärven retkeilymahdollisuuksiin? Tässä olisi hyvä mahdollisuus siihen ohjelmalla höystettynä. Peurajärvellä vietetään Vapapäivää 8.6. ja nautitaan luonnosta sekä toivottavasti myös saaliista.

Lipinlahden väki ahertaa Tuohuspirtin kunnostamisen parissa, mutta jaksaa silti järjestää myös tansseja. Seuraahan ilmoittelua! Höljäkässä saadaan nauttia edellisten kesien tapaan kesäisestä kulttuurista kesäteatterilla. Vuorossa hupaisa Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset sekä vierailevia näytöksiä. Höljäkkä Areenalla kruunataan myös Seudun Suurimman Kurpitsan kasvattanut kylä tai yhteisö syyskuun puolessa välissä. Kesäteatterista saadaan nauttia myös Bomban kesäteatterilla (Oma maa mansikka) ja Kynsiniemen kesäteatterilla (Pusi, pusi).

Kesä huipentuu ympäri kaupunkia levittäytyviin tapahtumiin koko elokuun viimeisen viikon ajan. Maakuntaa juhlitaan lasten luontotapahtuman merkeissä maanantaina Raesärkillä, keskiviikkona Haikolassa on vieraita Metsäkeskukselta ja torstaina nautitaan maakuntalauluista yhdessä laulaen Bomban kesäteatterilla. Lauantaina Kauppalan väki avaa ovensa ja kutsuu kävijät tutustumaan koteihinsa Vanhan kauppalan avoimien ovien tapahtumassa. Kauppalan ympäristössä järjestetään silloin paljon muitakin elämyksiä. Luonnonpäivän kunniaksi on perjantaina lepakkoretki ja lauantaina piknik-tapahtuma.  Potakkajuhlilla perjantaina iloitaan kauden sadosta ja yrittäjyydestä Nurmeksessa. Viikon päätteeksi vietetään vielä sunnuntaina Perinnepäiviä Saramon kylällä muun muassa punamaalia keitellen.

Mistä lisää tietoa tapahtumista?