Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Kirjastoauton reittiuudistus tuo kirjastoautopalvelut nyt myös Valtimolle

Kirjastoauton reittiuudistus tuo kirjastoautopalvelut nyt myös Valtimolle

Reitit vuoroviikoin

Kirjastoauto alkaa liikennöidä uusin aikatauluin syyskuun alusta alkaen. Palvelua tarjotaan yhden kirjastoautonkuljettajan työpanoksella nyt myös Valtimon pitäjän alueelle. Kirjastoauto kulkee jatkossa kahdessa vuorossa: aamu- ja iltareitit ajetaan vuoroviikoin. Parittomilla aamuviikoilla palvellaan entisen Nurmeksen kaupungin koulut ja päiväkodit sekä erilaiset asumisyksiköt ja hoitokodit. Parillisilla iltaviikoilla ajetaan Valtimon ja Nurmeksen haja-asutusalueilla.

Aamureiteillä taajamassa

Kirjastoauto on lasten ja nuorten lukemisenedistämistyön runko. Auto vie lukemismahdollisuuden lasten ja nuorten lähelle edullisemmin, kuin ryhmiä olisi mahdollista kuljettaa kirjastovierailuille. Korona-aikana, jolloin ryhmävierailut kirjastolla eivät ole mahdollisia, panostetaan kirjakassien toimitukseen kouluille ja päiväkodeille. Aamureittien uutena palveluna kirjastoautolla on pysäkkejä myös asumisyksiköissä ja palvelutaloilla.

Iltareiteillä kylätalot ovat reittien runkona

Kirjastoauton uudet iltareitit rakentuvat kylätaloverkoston ympärille. Näin tuetaan myös kylien elinvoimaa sekä asukkaiden yhteisöllisyyttä ja osallisuutta haja-asutusalueella.

Aikataulut on suunniteltu kyselemällä asiakkailta pysäkkitoiveita ja yhteistyössä kyläaktiivien kanssa. Perinteisiä lyhyitä pysähdyksiä postilaatikoilla on vähennetty. Lisäksi aikataulut on sovitettu samoille illoille kansalaisopiston kurssien kanssa - kirjastoauto käy siellä, missä kyläläiset muutenkin kokoontuvat.

”Pysäkeillä on aiempaa paremmin aikaa valita luettavaa ja ehkä kylätaloille toteutuu muutakin toimintaa samoille illoille. Toivomme kyläläisten ottavan uuden palvelun omakseen!” kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen

”Kirjat kotiin”-palvelu käynnistyy

Uudistuvan aikataulun myötä kirjastoautopalveluun liitetään uusi ”Kirjat kotiin” -palvelu. Jos et itse pääse pysäkille, voit valtuuttaa sukulaisen, ystävän tai naapurin yhteistyöhön kassin noutamiseksi. Auto kuljettaa ennakkoon tilatut kassit pysäkeille, josta sovittu yhteyshenkilö noutaa ne.  Kirjakasseja voi tilata hakeutuvien kirjastopalvelujen kirjastovirkailija Anna Heikkiseltä p. 050 345 7280.

Aikataulut ja pysäkkitoiveet

Aikatauluja on saatavilla Nurmeksen pääkirjastosta, Valtimon lähikirjastosta, kirjastoautosta ja Vaara-kirjastojen nettisivuilta. Kirjastoautopysäkkitoiveita voi edelleen esittää kirjastoautokuljettaja Pertti Tolvaselle p. 04010 45110

 

Linkki kirjastoauton reittiuudistusta koskevaan uutiseen