Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Kötsin museo avautuu Porokylän palo -näyttelyllä tiistaina 21.9.

Kötsin museo avautuu Porokylän palo -näyttelyllä tiistaina 21.9.

Kötsin museo avautuu Porokylän palo -näyttelyllä


Nurmes-talossa sijaitseva Kötsin museo avautuu 130 vuoden takaisesta suuronnettomuudesta kertovalla näyttelyllä tiistaina 21. päivänä syyskuuta klo 10. Samana päivänä klo 17.30 museon tiloissa on kahvitarjoilu, jonka aikana Jyry Viljola esittää Aimo Kotilaisen säestyksellä vuonna 1891 kirjoitetun arkkiveisun Porokylän palosta. Klo 18 pidetään Kötsin museolla Nurmes-seuran kotiseutuilta, jossa Jari Lampinen kertoo Porokylän palosta ja sen yhteiskunnallisista vaikutuksista Nurmeksessa ja lähialueilla. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan näihin tilaisuuksiin.


Kötsin museo on entiseen tapaan avoinna ma-pe klo 10–16, ja sinne on vapaa pääsy. Porokylän palo -näyttely on esillä vaihtuvien näyttelyiden tiloissa 7.1.2022 saakka.


Kötsin museon kiinteät seinävitriinit ja monet muut yksityiskohdat tehdään mittatilaustyönä, eivätkä kaikki rakenteet ole vielä valmiita. Näyttelyä rakennetaan vähitellen, ja perusnäyttelyä avataan talven mittaan sitä mukaa, kun näyttelykokonaisuudet valmistuvat. Esille tulee myös nykyhistoriaa.