Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Loimolan Voima 22.9.2022 Hannikaisen salissa

Loimolan Voima 22.9.2022 Hannikaisen salissa

Loimolan Voima
To 22.9.2022 klo 19 Hannikaisen sali, Nurmes-talo

Karjalankielisen folkin lipunkantajan Loimolan Voiman vuosi 2022 on pitänyt sisällään keikkailua sekä alkukesästä ilemstyneen kakkoslevyn julkaisemisen. Vuonna 2020 ilmestynyt ja vuoden kansanmusiikkilevynäkin palkittu debyyttialbumi ”
Ruttomužikan kyynäl” (BMR007) piti pandemiasta huolimatta yhtyeen sopivan kiireisenä. Levynjulkaisu- sekä #sinnetänne2021 -kiertueiden aikana yhtye teki yhteensä 28 konserttia ympäri Suomea.

 

Vuoden 2022 tavoitteena on jatkaa karjalankielisen uuden musiikin levittämistä uusille keikkapaikoille. Yhtyeen konserteissa musiikki soljuu eteenpäin yhdessä karjalan- ja suomenkielisen tarinoinnin kanssa ainutlaatuisella tavalla.
 

Akustista yleisilmettä tanakoittaa välillä syntetisaattoreiden pulputus ja vanhan rumpukoneen naputtama komppi. Loopperilla on myös oma roolinsa duon livesovituksissa. Toisaalta myös kokonaan akustiset hetket kuuluvat Loimolan Voiman konserttikokemukseen.
 

Yhtyeen muodostavat juuriltaan suistamolaiset veljekset, Tuusulassa asuva Mika ”Miša” Saatsi ja Jyväskylässä vaikuttava Niko ”Miikku” Saatsi. Miša vastaa sävellyksistä ja Miikku kirjoittaa tekstit suoraan karjalaksi.
 

Kotoperäinen karjalan kieli on yksi Suomen uhanalaisista aarteista. Loimolan Voima on todiste siitä, ettei karjalaisuus ole kuollut, vaan että se elää aikaansa seuraten ja jatkuvasti uudistuen myös nykyajassa.

Konsertin kesto noin 1 t 15 min, ei väliaikaa.

Liput 15 / 12 euroa.
Ennakkomyynti täällä.


 

facebook.com/loimolanvoima
instagram.com/loimolanvoima

twitter.com/loimolanvoima