Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Muovipakkausten kierrättämisen haasteisiin helpotusta

Muovipakkausten kierrättämisen haasteisiin helpotusta

Nurmeslaiset kotitaloudet ovat omaksuneet hyvin muovipakkausten kierrätyksen. Valitettavasti kierrätysmuoville varatut säiliöt eivät ole olleet riittäviä, säiliöt täyttyvät nopeasti ja kaikki pussit eivät ole sopineet säiliöön. Asia on herättänyt keskustelua erityisesti sosiaalisen median kanavissa. Myös kaupungille on tullut useita yhteydenottoja asiassa.

Nurmeksessa on kaksi pakkauskierrätyspistettä – yksi Itäkaupungissa (Lehtovaarankatu 8-10, Sale Mikonsalmi) ja yksi Porokylässä (Porokylänkatu 21, S-Market Nurmes). Alueellisista kierrätyspisteistä vastaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy.

Molemmissa kierrätyspisteissä kerätään kartonkia, lasia, metallia, paperia ja vaatteita. Muovia on kerätty tähän saakka ainoastaan Porokylässä, mutta suuresta kysynnästä johtuen RINKI aloittaa muovin keräämisen lähitulevaisuudessa myös Itäkaupungissa ja Porokylään tuodaan yksi säiliö lisää.

Toivomme, että muovinkierrätys jatkossa helpottuu. Huomaattehan, että jos säiliöt ovat täynnä, jätepusseja ei saa jättää säiliön ulkopuolelle. Samalla muistutamme, että taajama-alueen kierrätyspisteille ei saa tuoda sellaista jätettä, mille ei ole varattu omaa kierrätysastiaa. Ongelmajätteiden, rakennusjätteiden jne. paikka on Imanteen Pikkukukko-lajitteluasemalla. Lähin SER-romun kierrätyspiste on Porokylässä Ylä-Karjalan sähkön takana.

Muovin ja muiden kotitalousjätteiden kierrätysohjeita löytyy esimerkiksi Jätekukon verkkosivuilta ja Rinkiin.fi -sivustolta.

Rinki-ekopisteestä voi antaa palautetta täältä.

 

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy