Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nuorisovaltuustovaalit ovat pian

Nuorisovaltuustovaalit ovat pian

Moikka!

Yksi nuorisovaltuustokausi on taas loppumaisillaan ja uuden valtuuston valinta edessä. Lyhyesti kerrottuna nuorisovaltuusto eli nuva on nuorten vaikuttamiskanava Nurmeksessa. Sen kautta nuoret pystyvät ilmaisemaan mielipiteitään ja siten vaikuttamaan kunnan päätöksentekoon. Jos jokin Nurmeksessa tympii ja sulla ois idea kuinka tehdä siitä parempi paikka tai haluaisit olla mukana luomassa lisää mahdollisuuksia nuorille pientä palkkiota vastaan, niin nuva on siihen oikea paikka.

Mä oon ollut nuva hommissa mukana yläkoulusta lähtien. Alussa en tiennyt nuvan toiminnasta kovinkaan paljoa, mutta se kuitenkin muistutti koulun oppilaskuntatoimintaa. Työryhmään valitaan samalla tavalla puheenjohtaja, sihteeri ja tiedotusvastaava. Näihin työtehtäviin kannattaa osallistua, jos vaikka somettaminen, kokouksen johtaminen tai kirjoittaminen kiinnostaa. Muut nuvalaisista ovat ns. perusjäseniä, joiden sananvalta on aivan yhtä tärkeä. Nuva eroaa oppilaskunnasta siinä, että sen jäsenet edustavat kaikkia Nurmeksen nuoria.

Ja jos kokoukset kuulostaa tylsiltä, niin nuorisovaltuustossa sitä ongelmaa ei ole. Pöydässä on aina kahvia tai mehua ja jotain hyvää naposteltavaa. Kokoukset voidaan pitää niin kokoushuoneessa kuin sohvallakin. Mukana on rento fiilis turvallisessa ilmapiirissä ja paljon huonoja vitsejä. Parasta on, että jäsenet tulevat eri kouluista (yläkoulu/amis/lukio), jolloin porukka koostuu erilaisista nuorista samalla agendalla: pitää meidän nuorten puolia.

Nuvan kautta on helppo myös järjestää tekemistä ja tapahtumia. Vuosien aikana on järjestetty mm. discoja yli 13-vuotiaille, reissuja, nuorten kahvila ja useita konsertteja. Uuden työryhmän aloitettua jäsenet voivat kertoa villeimmätkin ideansa, joita sitten lähdetään yhdessä työstämään.

Nuorisovaltuustovaalit järjestetään 30.9. ja ilmoittautuminen ehdokkaaksi tapahtuu sitä ennen. Kiinnostuneet ottakaa nopeasti yhteyttä nuokkarille eri somekanavissa tai paikan päällä! Yläkoulussa, amiksessa ja lukiossa nuoret sitten äänestävät vaalipäivänä ehdokkaista haluamaansa. Näin valtuustoon saadaan juuri oikeat henkilöt. Toivon että uskaltaisitte lähteä mukaan edes kokeilemaan nuva-toimintaa, että saataisiin tänne uusia kivoja juttuja nuorten arkea piristämään!

Tsemppiä syksyyn! 

Nea, nuorisovaltuuston sihteeri
 

Loppuun teille vielä muidenkin nuvalaisten terveisiä:

Pyry: “Kokouksissa kahvi ja keksi on ollut hyvää ja Nurmeksen asioihin vaikuttaminen on ollut hauskaa”

Iida: “Kokouksissa on rento tunnelma, tulkaa rohkeesti mukaan!”

Veikko: “Nuvassa oleminen on ollut kiinnostava kokemus. Suosittelen kaikille joita kiinnostaa!”

Nuorisotyöntekijä Selma: “Aina on ollut hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki!”