Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksen biodieseltehdas, hiililaitos ja saha voidaan luvittaa suoraan - olemassa oleva ympäristövaikutusten arviointimenettely on riittävä

Nurmeksen biodieseltehdas, hiililaitos ja saha voidaan luvittaa suoraan - olemassa oleva ympäristövaikutusten arviointimenettely on riittävä

 

Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus (ELY) on antanut 5.11.2018 päätöksensä Nurmeksen kaupungille Nurmeksen vihreän teollisuusalueen tehtaiden ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn. ELY:n mukaan tehdassuunnitelmien muutokseen ei sovelleta ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain (252/2017) mukaista arviointimenettelyä. ELY on ennen päätöksentekoa kuullut Nurmeksen ympäristönsuojeluviranomaista.

Päätös tarkoittaa sitä että Nurmeksen vihreän teollisuuden alueelle rakennettavat biodieseltehdas, hiililaitos ja saha voivat suoraan jättää ympäristölupahakemuksensa joko AVI:lle tai Nurmeksen kaupungille hankkeen koosta riippuen. Päätös tarkoittaa myös sitä, että näiden hankkeiden yhteisvaikutuksia ympäristöönsä ei ole tarvetta arvioida uudelleen arviointimenettelyn mukaisesti.

Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi pitää päätöstä merkittävänä askeleena kohti investointien toteutumista. Kaupunginjohtajan mukaan saatu päätös ja sen perustelut osoittavat, että investointien ympäristövaikutuksia on onnistuttu jopa hieman lieventämään alkuperäisiin suunnitelmiin verrattuna.

 

 

Lisätietoja: