Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksen Joulumusiikki 2019: Joulumusiikkia majataloissa ja uusi tanssiteos paikallisin voimin

Nurmeksen Joulumusiikki 2019: Joulumusiikkia majataloissa ja uusi tanssiteos paikallisin voimin

Nurmeksen Joulumusiikki 23.11.–22.12.2019


Pieni tulitikkutyttö tanssii tänä vuonna Nurmeksen Joulumusiikin ohjelmaan, kun H. C. Andersenin tuttu satu muuntuu tanssiesitykseksi yhteistyössä Seppojen tanssijaoston kanssa.
Pieni tulitikkutyttö luodaan kokonaan paikallisin voimin: koreografia on tanssinopettaja Minna Kuittisen käsialaa, musiikin ja äänimaailman on tehnyt Teijo Tikkanen, videoista ja kuvituksesta vastaa Riikka Muikku. Esitykset toteutetaan PielisAreenalla joulukuun 14. ja 15. päivinä.

Joulumusiikin ohjelman toinen uutuus ovat konsertit kahdessa Nurmeksen ja Valtimon maineikkaista majataloista. Jussi Merikanto, Jussi Makkonen ja Nazig Azezian esiintyvät kahvikonsertissa Männikkölän pirtillä Nurmeksen Kynsiniemellä ja jatkavat illalliskonsertilla Puukarin pysäkillä Valtimolla. Majatalojen joulua vietetään lauantaina 7. joulukuuta.

Nurmeksen Joulumusiikki käynnistyy jo perinteeksi muodostuneella Pikkujoulushow’lla lauantaina
23. marraskuuta PielisAreenalla. Yhteistyössä Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskuksen kanssa neljättä kertaa toteutettavan pikkujoulushow’n pääesiintyjä on Olavi Uusivirta. Tunnelman täydentävät bilebändi Noste, stand up -koomikko Arimo Mustonen sekä illan isäntä ja juontaja Ismo Apell.

Joulumusiikki vierailee sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodissa lauantaina 30. marraskuuta sävelten ja runouden voimin. Nousussa oleva nuori sopraano Sanna Iljin ja pianisti Aleksei Zaitsev saavat seurakseen paitsi kodin isännän Jussi Makkosen, myös nurmekselaisen lausujan Riitta Tiensuun.

Legendaarinen Pepe Willberg saapuu Joulumusiikin vieraaksi yhdessä pianisti Marjaana Merikannon kanssa. Joulun valoa -konsertti kuullaan Nurmeksen kirkossa keskiviikkona
11. joulukuuta alkaen klo 18 ja siihen on vapaa pääsy. Willbergin konserttia voi luonnehtia ainutlaatuiseksi, sillä hän tekee joulukonsertteja hyvin harvoin.

Hyvän joulun toivotus Suomen lapsille soi tänä vuonna jo 16. kertaa. Nurmeksen alakoululaiset kokoontuvat kirkkoon laulamaan yhdessä torstaina 12. joulukuuta klo 10, ja tilaisuuden vetovastuun on ottanut seurakunnan kanttori Paula Korva. Nurmeksen seurakunta järjestää kirkossa myös perinteisen Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuuden 15. päivänä joulukuuta sekä Kauneimmat joululaulut -messun, joka samalla päättää Joulumusiikin joulukuun 22. päivänä. Seurakunta on järjestänyt messun vuosittain sen kantaesityksestä 2012 lähtien.


Nurmeksen Joulumusiikki liittyy tänä vuonna myös Jouluradion Kansallisen joululaulupäivän viettoon sunnuntaina 15. joulukuuta. Tuolloin on #lupalaulaa, joten Nurmeksen mieskuoron jouluisiin laulutervehdyksiin voi päivän aikana törmätä eri puolilla Nurmeksen taajamaa.

Pitkän perinteen mukaisesti Joulumusiikki vie yleisötilaisuuksien lisäksi musiikkia myös esim. vanhainkoteihin. Porokylän koulun reippaat Tiernapojat ovat lupautuneet esiintymään heille, jotka eivät muuten pääse joulukonsertteihin.

Joulumusiikki järjestetään tänä vuonna jo 27. kerran, ja ohjelma löytyy osoitteesta www.nurmeksenjoulumusiikki.fiLisätietoja ja Jussi Merikannon haastattelupyynnöt:
Marjo Säkkinen, Nurmeksen kulttuuripalvelut, p. 04010 45150, marjo.sakkinen@nurmes.fi