Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksen Joulumusiikki 2021

Nurmeksen Joulumusiikki 2021

Nurmeksen Joulumusiikki 24.11.–21.12.2021

Vuoden 2022 Nurmeksen Joulumusiikki soi erityisesti uudistetun Nurmes-talon Hannikaisen salissa. Päänäyttämöllä nähdään Friggin Folkkijoulu feat. Johanna Försti & Timo Rautiainen, laulaja Aarne Pelkonen, Joensuun kaupunginorkesteri, lauluyhtye Brevis Ukrainasta, Nurmeksen lukion musiikkiryhmiä sekä kymmenkunta pohjoiskarjalaista kuoroa.
- Hannikaisen salin mahdollisuudet ovat nyt niin upeat, että niitä on ilo hyödyntää erilaisissa tilaisuuksissa. Aarne Pelkonen tuo saliin intiimin ja varmasti myös koskettavan konsertin yhdessä Marzi Nymanin ja Hanna Vahtikarin kanssa. Frigg huippusolisteineen, kuorojen yhteiskonsertti ja Joensuun kaupunginorkesteri ovatkin sitten mittavampia kokonaisuuksia, kuvailee taiteellinen johtaja Jussi Merikanto.

Vierailijat ja paikalliset esiintyjät vuorottelevat jo totuttuun tapaan Joulumusiikin ohjelmassa. Uusi kuorotapahtuma Rastavanpajot kokoaa paikalliset ja vierailevat kuorot yhteen laulamaan.
- Uusi joululaulutapahtuma kuoroille on kunnianosoitus Karjalan laulumaille ja jouluiselle kuoromusiikille. Tästä on tarkoitus tulla perinne, joka kokoaa kuoroja laulamaan yhdessä Nurmekseen ja varsinkin pitkään hiljaiseloa viettäneet kuoroyhteisöt saavat oman tilaisuuden. Odotan innolla tämän taustalla olevaa laajaa yhteistyötä! Merikanto kuvailee ja kiittää kuorotapahtuman kumppaneita, paikallisen musiikkielämän voimahahmoja Tiina ja Markku Könttää.

Kotimaisen kansanmusiikin superyhtye Frigg liikutti ja herätti hurmosta Folkkijoulu-kiertueillaan vuosina 2018 ja 2019. Nyt tämä lämmin ja sävykäs joulukonsertti nähdään pitkän tauon jälkeen Nurmeksen Hannikaisen salissa. Friggin rinnalla solisteina loistavat Johanna Försti ja Timo Rautiainen, joilla kummallakin on vahva side kansanmusiikkiin. Lavalla heidät nähdäänkin myös mandoliinin ja viulun varressa. Rautaisten ammattilaisten rinnalle Joulumusiikin ohjelmaan mahtuvat Nurmeksen lukion musiikin lehtorin Petri Hirvosen ohjaamat nuoret, jotka konsertoivat myös koululaisille. Hirvonen ja lukiolaiset onnistuvat kerta toisensa jälkeen hurmaamaan yleisön eikä tämä ensimmäinen joulukonserttikaan varmasti jätä ketään kylmäksi.

Nurmeksen ja Valtimon kirkoissa soivat kauneimmat joululaulut, ja lisäksi kuorotapahtuman kuorot ovat mukana kuorojen joulukirkossa Valtimon pitäjässä. Markku Könttä ja Blue Notes -orkesteri tuovat Nurmeksen kirkkoon perinteisen Joulumieltä jokaiselle -konsertin solisteineen. Lisäksi Jussi Merikanto, Jussi Makkonen ja Marjaana Merikanto vierailevat Salmenkylässä Majatalojen joulu -konsertilla.

Joulumusiikki järjestetään tänä vuonna jo 29. kerran, ja ohjelma löytyy täältä.


Facebook: @NurmeksenJoulumusiikki, Instagram: @Nurmeksenjoulumusiikki