Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksen kaupunki aloittaa ulkoliikuntaryhmät 1.5.2021 alkaen

Nurmeksen kaupunki aloittaa ulkoliikuntaryhmät 1.5.2021 alkaen

Nurmeksen kaupunki lieventää koronaohjeistusta 1.5.2021 alkaen. Kansalaisopiston ja liikuntatoimen ulkoliikuntaryhmät aloittavat toiminnan 10 hengen ryhminä. Ryhmiin tulee ilmoittautumiset. Ryhmissä on huolehdittava turvaväleistä. Jos sää ei salli olla ulkona, sisätiloihin ei mennä, vaan liikuntaryhmä perutaan.

 

Nurmeksen kaupungin kokoustilojen ja sisäliikuntatilojen käytön rajoituksiin ei tule lievennyksiä. Tiloja ei siis anneta käyttöön ulkopuolisille 22.5.2021 saakka.

 

Nurmeksen kaupunki seuraa tilannetta ja tekee tarvittavia päätöksiä, mikäli uusia koronatartuntoja ilmaantuu Nurmeksessa tulevaisuudessa.

Alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi:

Etätyö:

  • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

  • Suositellaan välttämään sisätiloissa aikuisten ryhmäliikuntaa ja ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää
  • Siun soten toimipaikoissa asioivien asiakkaiden ja potilaiden toivotaan käyttävän kasvomaskia, jos se on henkilölle mahdollista.
  • Tarkemmat tiedot suosituksesta ja ohjeet kasvomaskin käyttöön löydät THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille.

Matkustaminen:

  • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.
  • Pohjois-Savon ELY-keskus on linjannut, että maskipakko tulee ELY-keskuksen järjestämään joukkoliikenteeseen 29.3.2021 alkaen Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueella. Laajamittaisella maskien käytöllä pyritään osaltaan estämään koronavirustartuntojen leviämistä

Opetuksen järjestäminen:

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset: