Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksen kaupunki osallistuu Earth Houriin sam­mut­ta­mal­la valot 28.3.

Nurmeksen kaupunki osallistuu Earth Houriin sam­mut­ta­mal­la valot 28.3.

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston ja luonnon puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus. Earth Hour on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma, joka antaa jokaiselle mahdollisuuden tulla mukaan puolustamaan luontoa ja hillitsemään ilmastonmuutosta.

Maailman suurin ilmastotapahtuma Earth Hour järjestetään tänä vuonna lauantaina 28.3. kello 20.30-21.30. Kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n tapahtumassa annetaan valomerkki ilmastolle ja haastetaan yksityishenkilöitä, yrityksiä ja muita julkisia tahoja osallistumaan tapahtumaan omilla ilmastoteoillaan.

 

Nurmeksen kaupunki osallistuu Earth Houriin sam­mut­ta­mal­la katuvalot Earth Hour -tunnin ajaksi.

Nurmeksen kaupunki toivoo myös kuntalaisten osallistuvan ilmastotekoon sammuttamalla valot Earth Hour -tunnin ajaksi 28.3. klo 20.30-21.30

 

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2019 maailmanlaajuisessa tapahtumassa oli mukana yhteensä ennätykselliset 188 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä. Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.

 

Lisätietoa https://wwf.fi/earthhour/