Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet 11.-12.8.2023

Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet 11.-12.8.2023

Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet tulee tänä vuonna entistä suurempana (in English below)! Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksen ja Nurmeksen kaupungin järjestämä tapahtuma nimittäin laajenee ensimmäistä kertaa kaksipäiväiseksi.

Pääpäivä on edelleen lauantai 12. elokuuta 2023, jolloin Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan asukkaat avaavat kotinsa ja puutarhansa vierailijoille. Avointen kotien lisäksi ohjelmassa on pop-up-ravintoloita, pop-up-kahviloita, pihakirppiksiä ja musiikkia. Lisäksi päivän aikana pääsee tutustumaan moniin Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan historiallisiin julkisiin rakennuksiin.

Ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa mukana on myös kaksi etäkohdetta Porokylästä. Lauantain aikana voi käydä vierailemassa 1800–1900-lukujen vaihteessa rakennettuun Leskelän taloon, jota sen omistaja on entisöinyt alkuperäiseen muotoonsa. Toinen etäkohde on samalla suunnalla oleva, Tuiskun kartanonakin tunnettu Laamilan talo, joka tuli viime vuonna kolmanneksi Suomen kaunein koti -ohjelmassa.

Perjantaina 11. elokuuta ohjelmassa on luentoja Kötsin museolla sekä Huojuvan ladon keikka Hannikaisen salissa.

Tapahtumaan voi ilmoittautua mukaan esimerkiksi avaamalla kotinsa ovet, järjestämällä kirppiksen tai vaikka pop-up-kahvilan. Ilmoittaudu 10.6.2023 mennessä. Tarkempi info alla olevan linkin takana.