Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksessa kartoitetaan liikennemerkkejä ja katuvalaisimia mobiilipelin avulla

Nurmeksessa kartoitetaan liikennemerkkejä ja katuvalaisimia mobiilipelin avulla

Nurmeksen kaupunki toteuttaa liikennemerkkien ja katuvalaisimien inventaarion kuntalaisia osallistavalla Crowdsorsa-mobiilipelillä. Paikalliset autoilijat tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja videodataa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 20.5. klo 10.00. Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Nurmeksen kadut on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tienäkymästään videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä dataa on vielä keräämättä. Ansaita voi jopa parikymmentä euroa tunnissa, kunnes Nurmeksen koko 79 kilometrin katuverkko on saatu kuvattua, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Käyttäjien tuottamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla sekä liikennemerkit että katuvalaisimet. Inventoidusta materiaalista saadaan tuotettua kaupungille tarkka ja ajantasainen rekisteri.

– Ensisijainen tavoitteemme on luonnollisesti saada ajantasainen liikennemerkkidata, jota voidaan jatkossa ylläpitää. Samalla saamme kuntalaiset osallistumaan liikkuen ja tutustuen kotikaupunkiinsa, ja pientä porkkanaakin on tarjolla, toteaa Nurmeksen kaupungin kuntatekniikan päällikkö Olli Kakkinen.

Vastaavia katuverkon kartoituksia järjestetään tänä kesänä yli kymmenessä kunnassa ympäri Suomea. Seuraava Nurmeksen tempaus järjestetään heinäkuun alussa, jolloin vuorossa ovat pyörätiet.

 

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka Suomessa suosituksi tullut konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Englannissa.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Pelillä on kerätty dataa ennätyksellistä vauhtia jo muun muassa kaduista, pyöräteistä, kaivonkansista ja lätäköistä.

 

Lisätietoja