Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksesta rohkea Maaseutuparlamentin isäntä

Nurmeksesta rohkea Maaseutuparlamentin isäntä

Seuraava Maaseutuparlamentti järjestetään vuonna 2024 Nurmeksessa, Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseutuparlamentin tavoitteena on, että maaseutujen asiat näkyvät ja kuuluvat yleisessä keskustelussa. Maaseutuparlamentti 2021 pidettiin tällä viikolla tiistaista torstaihin Kurikassa Etelä-Pohjanmaalla. Sieltä viestikapula lähtee kohti itää. Kolmen vuoden päästä tätä Suomen suurinta ideafestivaalia isännöi Nurmes, joka on merkittävä maatalouden ja elintarviketeollisuuden seutukaupunki Pohjois-Karjalassa. Viestikapulaa oli vastaanottamassa Nurmeksen kaupungin kaupunginjohtaja Asko Saatsi ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Kämäräinen

  • Jo nyt olemme tästä innoissamme, sanoo Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

Nurmeksessa luonto muodostaa koko elinkeinotoiminnan pohjan: maatalous, metsätalous, elintarviketeollisuus ja matkailu elävät sopusoinnussa luonnon kanssa.

 

Lisäksi Nurmes on ollut aina vilkas kauppapaikka. Teollista toimintaa, tehtaanmyymälöitä ja erikoisliikkeitä on huomattavan paljon kaupungin kokoon nähden. Matkailu on tehnyt huiman loikan uudistuneen ja yhä monipuolistuvan Bomban alueen myötä.

 

Maaseutukaupungeissa päivittäinen elämä on sujuvaa. Yksi arjen sujuvuuden kannalta tärkeä kuntapalvelu on lasten päivähoito. Nurmeksessa onkin viisi hyvässä kunnossa olevaa päiväkotia.

  • Hyvä elämä voi olla myös rohkean palkinto. Monet maallemuuttajat Suomessa ovat tyytyväisiä ja kertovat onnistuneesta suuresta elämänmuutoksesta. Tämä kannustaa myös meitä olemaan rohkeita. Siksi päätimme saada Maaseutuparlamentin Nurmekseen, kaupunginjohtaja Saatsi kertoo.

 

Lisätiedot:

Nurmes: kaupunginjohtaja Asko Saatsi, p. 040 104 5001, asko.saatsi@nurmes.fi

https://www.youtube.com/watch?v=ztRoM_g3AiM

Maaseutuparlamentti 2021: https://www.maaseutuparlamentti.fi/