Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksen matkailu- ja vapaa-ajankohteet kootusti kartalla

Nurmeksen matkailu- ja vapaa-ajankohteet kootusti kartalla

InfoGIS Nurmes -karttapalvelussa voi selata paikallisia matkailu-, retkeily- ja vapaa-ajankohteita. Palvelu tukee yleisimpiä käytössä olevia selaimia ja on optimoitu toimimaan myös mobiililaitteissa GPS-paikannuksella. Kartta-aineistoissa käytetään aina ajan tasalla olevaa Maanmittauslaitoksen rajapintapalvelua. Kieliversioista löytyy suomen lisäksi englanti, venäjä ja saksa.

Karttapalveluun kootut kohteet on jaoteltu viiteen kategoriaan, kesäretkeily, talviretkeily, matkailu- ja majoitus, nähtävyydet ja käyntikohteet sekä liikunta ja vapaa-aika. Pääkategoriaa klikkaamalla avautuu alakategorioita, joista voi valita etsityt tai kiinnostavimmat kohteet, jolloin kohteiden symbolit tulevat näkyviin kartalle. Symbolia klikkaamalla tulee esiin kohteen nimi, lisätietoja kohteesta sekä kuvia. Palvelun tiedot täydentyvät yhä, joten kaikista kohteista ei välttämättä ole vielä kuvauksia saatavilla.

Karttaan voi asettaa taustakartaksi maastokartan, ilmakuvan tai taustakartan, jossa näkyvät myös teiden nimet. Mobiililaitteissa karttapalvelu toimii navigointivälineenä GPS-paikannuksella. Vieraassa maastossa kuljettaessa navigointiominaisuudesta on yleensä iso apu. Mobiililaitteelle on ladattavissa myös InfoGIS aplikaatio. Latausnappi löytyy mm. googlaamalla mobiililaitteella ”infogis nurmes”, josta klikkaus palveluun ja sieltä klikkaamalla kartan oikeassa yläkulmassa olevaa plussaa, jonka alta löytyy painike, ”Lisää InfoGIS Appi täältä!”  

Mobiililaitteella karttapalvelua käytettäessä on hyvä huomata, että eri kategorioita klikkaillessa ei tarvitse osua pieneen ruutuun, jotta kategoria avautuu tai sen saa valittua, vaan haluttu kategoria ja sen alakategoriat on mahdollista valita kunkin kategorian nimen päältä klikkaamalla. Sama periaate toimii myös karttapalvelua käytettäessä tietokoneella.

Lisäksi kartalla pystyy mm. mittaamaan etäisyyksiä kohteiden välillä, merkitsemään omia pisteitä ja reittejä koordinaattityökalun avulla sekä tulostamaan haluttuja karttanäkymiä. Tarkempia käyttöohjeita löytyy karttapalvelun ohjeesta, kysymysmerkkisymbolin alta, joka tulee näkyviin käytettäessä palvelua tietokoneella.

Karttapalvelu on toteutettu Vaara-Karjalan Leaderin hallinnoiman KARTALLA-Matkailijan palvelut Vaara-Karjalassa-hankkeen avulla. Nurmeksen kartan kautta pääsee tutustumaan vastaavasti myös Lieksan, Juuan ja Ilomantisin vapaa-ajan kohteisiin.

Paikkamerkintä Nurmes

Karttapalveluun