Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmes-palkinto 2022

Nurmes-palkinto 2022

Nurmes-palkinto Tiina ja Markku Köntälle

 

Nurmeksen kaupunki luovutti 28.11.2022 valtuuston kokouksen yhteydessä vuoden 2022 Nurmes-palkinnon Tiina ja Markku Köntälle perusteluina heidän ansiokas työ Nurmeksen ja Valtimon pitäjän kulttuurin edistämiseksi. Kaupunginhallitus päätti palkinnon saajan kokouksessaan 24.10.2022.

                                                                

Vuosi 2022 on Blue Notes-orkesterin juhlavuosi. Orkesteri täyttää 40-vuotta ja sen perustajajäsen Director Musices Markku Könttä ja hänen puolisonsa Director Cantus Tiina ovat tehneet ansiokasta työtä Nurmeksen kaupungin ja Valtimon pitäjän kulttuurin edistämiseksi.

 

Nurmes-palkinto on jaettu vuodesta 1973 lähtien yhteensä 37 kertaa. Palkintoa on jaettu harkinnan mukaan kaupunginhallituksen tai kaupunginhallituksen nimeämän palkintotoimikunnan valitsemalle taholle. Nyt jaetaan perinteinen Nurmes-palkinto 38:ttä kertaa.

 

Nurmes-palkinnon sääntöjen 1§:n mukaan Nurmes-palkinto jaetaan vuosittain tai kaupunginhallituksen harkitseman ajan kuluttua tunnustuksen osoituksena sille yksityiselle henkilölle, yhteisölle tai laitokselle, joka samana tai sitä lähinnä edeltävänä vuonna on toiminut ansiokkaimmin Nurmeksen kaupungin talous-, elinkeino- tai yhteiskuntaelämän hyväksi taikka muulla tavoin on merkittävimmin vaikuttanut Nurmeksen kaupungin kehitykseen.

 

Nurmes-palkintona annetaan paikallista käsityötä, Paula Härmän savesta tekemä sienitalo. Palkinnon saaja saa myös kiertopalkinnon haltuunsa siihen saakka, kunnes palkinto jaetaan seuraavan kerran. Kiertopalkintona on ollut iso kivikarhu.

 

Lisätietoja:                         vt. kaupunginjohtaja Kyösti Korhonen p. 040 104 1002