Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmes-palkinto kunnallisneuvos Paavo Harakalle

Nurmeksen kaupunki luovutti kaupunginvaltuuston kokouksessa 26.11.2020 vuoden 2020 Nurmes-palkinnon kunnallisneuvos ja karjalaisaktivisti Paavo Harakalle. Kaupunginhallitus päätti palkinnon saajan kokouksessaan 19.10.2020.

Paavo Harakka on vaikuttanut merkittävästi omalla työllään karjalaisuuden säilyttämiseen ja matkailun kehittymiseen Nurmeksessa. Nythän nämä molemmat asiat elävät meillä täällä uutta renessanssia. Harakka oli keskeisessä roolissa Bomban talon saamisessa ja rakentamisessa Nurmekseen. Talolla olisi ollut muitakin ottajia. Karjalan kielen pitämiseen elävänä Harakka on puolestaan toiminut mm. lasten laulujen ja runojen kokoajana.

Harakka on kunnostautunut myös näkyvästi ja vaikuttavasti kotiseututyössä Valtimon ja Suojärven osalta. Hän on mm. Suojärven Pitäjäseuran kunniapuheenjohtaja.

Nurmes-palkinto on jaettu vuodesta 1973 lähtien yhteensä 36 kertaa. Palkintoa on jaettu harkinnan mukaan kaupunginhallituksen tai kaupunginhallituksen nimeämän palkintotoimikunnan valitsemalle taholle. Nyt jaetaan perinteinen Nurmes-palkinto 37:ttä kertaa.

Nurmes-palkinnon sääntöjen 1§:n mukaan Nurmes palkinto jaetaan vuosittain tai kaupunginhallituksen harkitseman ajan kuluttua tunnustuksen osoituksena sille yksityiselle henkilölle, yhteisölle tai laitokselle, joka samana tai sitä lähinnä edeltävänä vuonna on toiminut ansiokkaimmin Nurmeksen kaupungin talous-, elinkeino- tai yhteiskuntaelämän hyväksi taikka muulla tavoin on merkittävimmin vaikuttanut Nurmeksen kaupungin kehitykseen.

Nurmes-palkintona myönnettiin Paula Härmän tekemä maljakko. Palkinnon saaja sai myös kiertopalkinnon haltuunsa siihen saakka, kunnes palkinto jaetaan seuraavan kerran. Kiertopalkintona on ollut iso kivikarhu.

Lisätietoja: Kaupunginjohtaja Asko Saatsi puh. 040 104 5001