Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmes saa palan ahvenanmaalaista ruokakulttuuria eli oman omenapuun

Nurmes saa palan ahvenanmaalaista ruokakulttuuria eli oman omenapuun

Ahvenanmaa on Suomen omenaparatiisi. Tänä vuonna käynnistyvän Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi Ahvenanmaa on lahjoittanut Nurmeksen kaupungille oman omenapuun.

Vuoden ajan kestävän juhlan teemoina toimivat rauha, demokratia ja kestävä kehitys.

Ahvenanmaa haluaa kutsua kaikki suomalaiset mukaan juhlaan tarjoamalla teille juhlavuoden ajaksi palan ahvenanmaalaista ruokakulttuuria eli oman omenapuun.

Nurmeksen kaupungin omenapuu on istutettu Öfvergårdsin tilalle, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Maatila tunnetaan laadukkaista omenamehuistaan, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

Ahvenanmaan tarkoituksena on valmistaa puun sadosta erikoistuote ja haastaa Nurmeksen kaupungin asukkaat mukaan pohtimaan, mitä herkkua sadon antimista tuotetaan. Ehdotuksia otamme vastaan osoitteessa: https://campaign.visitaland.com/100-omenapuuta/

Omenapuiden lisäksi Ahvenanmaalle kannattaa suunnata tänä vuonna vierailulle, sillä 100-vuotisjuhlan ansiosta maakunnassa on luvassa paljon erityisohjelmaa aina uuden oopperan ensi-illoista urheilutapahtumiin.

#åland100