Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmes-talon peruskorjauksen suuret linjat ovat nyt tiedossa

Nurmes-talon peruskorjauksen suuret linjat ovat nyt tiedossa

Nurmes-talon peruskorjauksen rakennustoimikunta piti ensimmäisen kokouksensa 25.3.2019. Kokouksessa käsiteltiin tilaohjelma, korjaussuunnitelma, väistötilat, aikataulu ja kustannusarvio. Ennen kokousta suunnitelmia esiteltiin Nurmes-talossa työskentelevälle henkilöstölle.

Rakennustoimikunta viimeisteli tilaohjelman lisäämällä työhuoneiden määrää kellarikerrokseen niin, että siellä työskentelee peruskorjauksen jälkeen yhteensä 6 henkilöä. Toimikunta hyväksyi myös kirjaston muutetun tilankäyttösuunnitelman.

Rakennustoimikunta totesi kaikkien väistö- ja työtilojen remontin ajalta olevan nyt tiedossa ja määräaikaisset vuokrasopimukset neuvoteltuina. Nurmes-talon tyhjennys on jo aloitettu ja uusia tilankäyttövarauksia ei enää oteta kesäkuulle.

Koko rakennus peruskorjataan ajalla 1.7.2019-31.12.2020. Peruskorjauksen kustannusarvio on 3,9 miljoonaa euroa (alv 0). Ennen rakennusurakkaa ja aliurakoita tehdään erikseen purkuun liittyen kaksi erillisurakkaa. Rakennustoimikunta kävi kokouksessaan läpi vaihtoehtoisia korjaustoimenpiteitä.

Rakennustoimikunta totesi yksimielisesti, että peruskorjauksen hankesuunnitelma voidaan nyt viedä kaupunkirakennelautakuntaan. Asia etenee rakennustoimikunnalta seuraavaksi viimeistellyn hankesuunnitelman muodossa toukokuussa kaupunkirakennelautakuntaan ja kaupunginhallitukseen. Syksyllä kaupunginvaltuusto käsittelee investointiohjelman laatimisen yhteydessä peruskorjauksen vaatimia lisäresursseja.

Lisätietoja: