Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjalan virkistysreitit koottiin yhteen paikkaan

Pohjois-Karjalan virkistysreitit koottiin yhteen paikkaan

Pohjois-Karjalan luontopolut, hoidetut ladut ja pyöräilyreitit ovat nyt entistä paremmin ja helpommin löydettävissä Outdoor Active -verkkoalustalta. Pohjois-Karjalan kunnat ovat keränneet alustalle tietoa maakunnan virkistysreiteistä ja palveluista, joista VisitKarelia on tehnyt koostesivun osoitteeseen www.visitkarelia.fi/ulkoilureitit.

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan selkeästi merkityistä ulkoilureiteistä. Tämä vastaa myös kovassa nousussa olevaan omatoimiseen luontomatkailuun. Reittien kokoaminen matkailusivuston alle tehostaa niiden löydettävyyttä, markkinointia ja mahdollistaa niiden linkittämisen osaksi muita matkailupalveluita.

  • Kun keskitämme matkailun markkinointia meidän sivuillemme, niin voimme tukea eri palveluiden näkyvyyttä muun muassa maksullisilla kampanjoilla. Virkistysreittien osalta voimme laajentaa kohderyhmiä lajiharrastajista esimerkiksi eri ulkoilumahdollisuuksia etsiviin perheisiin ja luonnosta nautiskeleviin matkailijoihin, kertoo sisällöntuottaja Marianne Markkanen VisitKareliasta.

 

Taustalla on Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja VisitKarelian yhteinen Pohjois-Karjalan virkistysreitit kansainväliseksi menestysvaltiksi -hanke, jota on rahoitettu Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahalla (AKKE).

  • Hankeajatus virisi eri toimijoilta tulleista toiveista, että maakunnan reittiverkosto pitäisi saada paremmin esille ja löydettäväksi. Outdoor Active valikoitui alustaksi monipuolisuutensa ja kansainvälisyytensä vuoksi. Lieksassa alusta oli jo käytössä, joten heidän positiiviset kokemuksensa auttoivat valinnassa. Kuntien sitoutuminen mukaan hankkeeseen oli tärkeää, josta erityiskiitos heille ilman heidän työpanostaan ei olisi ollut mahdollista saada näin kattavaa sisältöä koko maakunnasta tällä aikataululla, hankkeesta maakuntaliitossa vastannut maankäyttöasiantuntija Heikki Viinikka kertoo.

 

Lieksassa reittien kehittämistä on tehty suunnitelmallisesti usean vuoden ajan ja kaikki tärkeimmät retkeilyreitit on viety Outdoor Activeen.

  • Olemme saaneet kiitosta ja tunnustusta tästä työstä sekä paikallisilta asukkailta että matkailijoilta ulkomaita myöten. Retkikohteet ja reittien ominaisuudet löytyvät kätevästi ja näin myös yrittäjien aikaa säästyy, kun asiakas voi omatoimisesti tutustua reittivaihtoehtoihin. Lisäksi olemme nostaneet vahvasti näkyviin kaikkia reittien ympärillä olevia palveluita ja käyntikohteita. On erittäin hieno asia, että koko maakunta on nyt mukana samalla alustalla tekemässä näkyväksi kohteitamme, sanoo matkailun yritysasiantuntija Mari Mustonen Lieksan Kehitys Oy:stä.

 

Lisätiedot: maankäyttöasiantuntija Heikki Viinikka, p. 050 593 7269, heikki.viinikka@pohjois-karjala.fi, sisällöntuottaja Marianne Markkanen, p. 040 487 4897, marianne.markkanen@visitkarelia.fi, matkailun yritysasiantuntija Mari Mustonen, p. 044 977 5056, mari.mustonen@lieksankehitys.fi