Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Suomen lasimuseon Taidetta ja arkitavaraa -kiertonäyttely Kötsin museossa 12.1.-5.5.2023

Suomen lasimuseon Taidetta ja arkitavaraa -kiertonäyttely Kötsin museossa 12.1.-5.5.2023

Tammikuussa Kötsin museossa avautuva Suomen lasimuseon Taidetta ja arkitavaraa – kiertonäyttely kokoaa yhteen suomalaisen lasin tunnetuimmat nimet. Näyttely on kunnianosoitus kotimaisen lasitaiteen ja muotoilun kansainväliselle menestykselle, jonka kultakautena pidetyt vuodet koettiin erityisesti 1950-luvulla Milanon triennaaleissa.

Taidetta ja arkitavaraa -näyttelystä löytyy monelle tuttuja ja rakkaita esineitä. Ihasteltavissa on mm. Arttu Brummerin, Göran Hongellin, Gunnel Nymanin, Tapio Wirkkalan, Timo Sarpanevan, Nanny Stillin, Aimo Okkolinin, Saara Hopean ja Helena Tynellin suunnittelemaa lasia. Näyttely koostuu kolmesta eri kokonaisuudesta: pula – ylellisyys, rationalisointi – yksilöllinen taide ja muotoiltu käyttölasi – taiteesta muotoilua.

Suomalaisen taideteollisuuden voittokulku on jatkunut sotien välisestä ajasta aina nykypäivään saakka. Esineet kertovat kiinnostavalla tavalla suunnittelun ja taideteollisen tuotannon historiaa. Samalla avautuu yhteys maailmalle ja suomalaisen designin merkittävyys tyylillisenä vaikuttajana.  

 

Kötsin museo

Avoinna ma-pe 10–16, vapaa pääsy

Nurmes-talo, Kötsintie 2

75500 Nurmes

 

 

 

Lisätietoja