Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Syvä sininen -esitystapahtuma ti 18.4.2023 klo 10.30 Hannikaisen salissa

Syvä sininen -esitystapahtuma ti 18.4.2023 klo 10.30 Hannikaisen salissa

Syvä sininen -esitystapahtuma
Ti 18.4.2023 klo 10.30 Hannikaisen sali, Nurmes-talo

Outokummun teatterin ja Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokan yhteistuotantona syntynyt, vuonna 2020 ensi-iltansa saanut Syvä sininen – lohdullinen esitystapahtuma uupumuksesta kiertää Pohjois-Karjalassa 16.–28.4.2023. Nurmeksen esitystapahtuma on koettavissa ti 18.4.2023 klo 10.30 Nurmes-talon Hannikaisen salissa.


Syvä sininen on pikkuvauva-ajan keskellä eläville vanhemmille suunnattu hauska ja koskettava esitystapahtuma uupumuksesta. Esitys tarjoaa heijastuspintoja heille, jotka elävät ainutlaatuista pikkuvauva-aikaa, ja joilla samaan aikaan on vaikeuksia nähdä väsymyksensä keskeltä eteenpäin. Esitystapahtuma sopii kaikille vauvaperheille, oli taustalla uupumusta tai ei, sekä toisaalta myös arjen väsyttämille isompien lasten vanhemmille. Vanhempien kokemaa väsymystä käsitellään suoraan ja kaunistelematta – samalla tarjotaan lohdullinen vertaistukialusta asian kanssa kamppaileville. Kiertueversiossa esiintyjinä ovat näyttelijät Sanna Kärkkäinen ja Liina-Maija Paavilainen. Esityksen konseptista, käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaavat Kärkkäinen ja Paavilainen, visuaalisesta ilmeestä kuvataiteilija Riikka Mattinen ja musiikista Eve Pietarinen. Esityksen yhteistyökumppaneina toimivat Pelastakaa lapset ry:n alla toimiva Joensuun Perheentalo, Perheidenpaikka ry. sekä Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry. Kiertue mahdollistuu Suomen Kulttuurirahaston tuella.

Jokaiseen esitykseen otetaan maksimissaan kymmenen aikuista. Esitys on suunnattu vanhemmille, mutta esitykseen on mahdollista ottaa mukaan alle 1-vuotias sylivauva. Tätä isommat lapset eivät ole tervetulleita tapahtumaan, sillä kyseessä ei ole lastenteatteriesitys. Tarvittaessa voit varata lastenhoidon avoimelta päiväkodilta, p. 050 4362280. Esityksen kesto on noin puoli tuntia. Sen jälkeen pidetään keskustelutilaisuus, jossa käsitellään esityksen herättämiä ajatuksia.

Syvä sininen -esitystapahtumaan voit ilmoittautua yhteisökoordinaattori Teija Simoselle p. 04010 45723, teija.simonen(at)nurmes.fi, pe 14.4.2023 mennessä. Esitys on maksuton. Muistathan kuitenkin perua osallistumisesi, jos et pääsekään tulemaan, niin paikkasi vapautuu seuraavalle.