Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Valtimon lähikirjaston omatoimikirjasto avautuu tänään 14.6.

Valtimon lähikirjaston omatoimikirjasto avautuu tänään 14.6.

Vihdoinkin kaikki piuhat ovat paikallaan! Valtimon lähikirjastoon pääsee omatoimiajalla maanantaista 14.6.2021 alkaen. Uuden omatoimikirjaston avautumisen kunniaksi Valtimolla on 14.6.–30.6. kampanja, jossa omatoimisopimuksen tekevät asiakkaat saavat uuden kirjastokortin kadonneen tilalle alennettuun 1 euron hintaan.

Omatoimi ei tarkoita asiakaspalvelun loppumista, vaan se on lisäys kirjaston palveluun. Omatoimiajalla voi käyttää kirjaston tiloja, noutaa varauksia sekä käyttää lainaus/palautusautomaattia. Omatoimikirjasto on auki joka päivä kello 7–21 välisenä aikana.

Jokainen omatoimikirjastoa käyttävä asiakas tarvitsee oman sopimuksen. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan mukaansa tehdessään omatoimisopimusta. Ovenavauslaite toimii kirjastokortin lisäksi nelinumeroisella PIN-koodilla, jonka saat kirjastosta.

Kaikki omatoimisopimuksen tekevät asiakkaat perehdytetään omatoimikirjaston käyttöön ja turvallisuusohjeisiin. Omatoimikirjastoissa on turvallisuuden vuoksi kameravalvonta ja ohjeet erilaisia häiriötilanteita ajatellen. Omatoimisopimuksen voi tehdä vain omatoimikirjastona toimivissa kirjastoissa asiakaspalveluaikana. Yhteen kirjastoon omatoimisopimuksen tehnyt asiakas voi käyttää kaikkia Vaara-kirjastojen omatoimikirjastoja samalla sopimuksella, mutta Rääkkylän omatoimikirjastoon tarvitaan lisäksi erillinen kulkutunniste.

Lisätietoja: