Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Värttinä: Oi Dai! to 9.3.2023 klo 19 Hannikaisen salissa

Värttinä: Oi Dai! to 9.3.2023 klo 19 Hannikaisen salissa

Värttinä: Oi Dai!
To 9.3.2023 klo 19 Hannikaisen sali, Nurmes-talo

Suomen menestynein kansanmusiikkiyhtye Värttinä jatkaa menestyksekästä Oi Dai -levyä juhlistavaa konserttikiertuetta keväällä 2023 ja saapuu myös Nurmes-taloon!

Ilmassa on nostalgian havinaa ja supikkaiden supsutusta, kun Suomen tunnetuin kansanmusiikkiyhtye Värttinä palaa vuonna 1991 julkaistun, kultaa ja platinaa myyneen Oi Dai-levyn tunnelmiin! Ja ne kukkamekot, kuten helisevät korutkin, ne on myös kaivettu naftaliinista!

Värttinän laulajariviin (Mari Kaasinen, Susan Aho ja Karoliina Kantelinen) liittyy kiertueen ajaksi neljäntenä jäsenenä Värttinä-yhtyeen perustaja ja alkuperäisjäsen, muusikko Sari Kaasinen.

Oi Dai-levyn 30-vuotisjuhlan kunniaksi Suomen tunnetuin kansanmusiikkiyhtye päätti kokeilla, vieläkö Ukko Lumi irtoaisi yhtä nopealla tempolla tai miten sujuisi Marilaulu tai inkeriläinen röntyskälaulu Vot vot ja niin niin. Ja hyvinhän ne sujuvat, entistä ehompina ja päivitettyinä versioina. Sarin kaksirivinen haitarikin soi aivan kuin 90-luvulla. Luvassa on siis levyn täydeltä ilonpitoa, tarinoita Oi Dai-levyn lauluista ja muutamia muita Värttinän hittejä matkan varrelta!

Kevään konserttikiertue aloittaa osaltaan yhtyeen 40-vuotisjuhlavuoden, jota tullaan juhlistamaan eri tavoin koko vuoden 2023 ajan!

Värttinä Oi Dai -kokoonpano:
Susan Aho, laulu ja harmonikka
Mari Kaasinen, laulu ja kantele
Karoliina Kantelinen, laulu, huilut ja kantele
Featuring Sari Kaasinen, laulu, kantele, kaksirivinen haitari
Mikko Hassinen, perkussiot
Matti Laitinen, kitara ja mandocello
Lassi Logren, viulu ja jouhikko

Liput 20 / 15 euroa.
Ennakkomyynti verkkokaupassa aksytammat.fi (klikkaa kuvaa)