Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Verotoimiston Nurmeksen toimipiste avoinna asiakkaille ajanvarauksella 1.9.2019 alkaen

Verotoimiston Nurmeksen toimipiste avoinna asiakkaille ajanvarauksella 1.9.2019 alkaen

Itä-Suomen verotoimiston Nurmeksen toimipiste palvelee 1.9.2019 alkaen asiakkaita ainoastaan ajanvarauksella tiistaisin klo 9-12 (heinäkuussa suljettu). Tähän saakka toimipiste on ollut auki ilman ajanvarausta tiistaisin klo 9-12 (heinäkuussa suljettu). Toimipisteeseen voi varata palveluajan verkossa osoitteessa vero.fi/ajanvaraus tai Verohallinnon valtakunnallisesta puhelinvaihteesta.

Verohallinnon toiminnan tehokkuutta ja tuottavuutta parannetaan jatkuvasti julkisen hallinnon kehittämislinjausten mukaisesti. Verohallinnon palvelukanavia on kehitetty niin, että asiakkaat voivat hoitaa valtaosan veroasioistaan käymättä Verohallinnon toimipaikassa. Asiakkaiden asiointitarpeita on merkittävästi vähennetty hankkimalla mahdollisimman suuri osa verotukseen vaikuttavista tiedoista asiakkaiden puolesta (esimerkiksi esitäytetty veroilmoitus).

Nurmeksen toimipisteen käyntiasiakasmäärä vuonna 2018 oli 1 647 henkilöä. Asiakasmäärä on viime vuosien aikana vähentynyt suhteellisen tasaisesti ja esimerkiksi vuoden 2016 lukuihin verrattuna asiakasmäärät ovat vähentyneet noin 30 %. Valtakunnallisesti Verohallinnon käyntiasiakasmäärät ovat pudonneet vuosittain noin 10 %.

Veroasioita voi hoitaa myös uudessa OmaVero-palvelussa ja Verohallinnon muissa sähköisissä asiointipalveluissa osoitteessa vero.fi sekä valtakunnallisissa palvelunumeroissa maanantaista perjantaihin kello 9.00 - 16.15

Kaikki palvelunumerot on listattu verkossa osoitteessa vero.fi/palvelunumerot ja myös puhelinvaihde (puh. 029 512 000) auttaa oikeaan palvelunumeroon ohjaamisessa. Puhelun hinta on matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu.

Verohallinnolle osoitetut asiakirjat palautetaan postitse lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Lomakkeita voi tulostaa verkosta osoitteesta vero.fi/lomakkeet tai tilata valtakunnallisesta puhelinvaihteesta.

Lisätietoja antaa:
Asiakaspalvelupäällikkö Mia Haahtela
Puh. 029 513 11308
Sähköposti:mia.haahtela(at)vero.fi
(lomalla 8. - 31.7.2019)

Verojohtaja Seija Lampinen
Puh. 029 513 6999
Sähköposti: seija.lampinen(at)vero.fi

Maksutonta digipalveluiden käytön ohjausta kuntalaisille tarjolla

Kaupungintalolla, palveluohjaajan työhuoneen välittömässä läheisyydessä on käytettävissä maksuton ja turvallinen asiakaspääte. Palvelun kautta saat apua ja ohjausta digipalvelujen ja verkkosovellusten käyttämiseen, tiedonhakuun ja verkossa toimimiseen, esimerkiksi OmaVero-palvelun käyttöön.

Palvelu on avoin kaikille kuntalaisille, mutta on ensisijaisesti tarkoitettu kuntalaisille, joilla ei ole omaa tietokonetta. Käytön ohjaus sopii myös henkilölle, jolla on halu oppia mm. verkossa asiointi omatoimisesti, mutta tarvitsee alkuun pääsemiseksi tukea.

Asiakaspääte ja digipalvelujen käytön ohjaus ovat käytettävissä ajanvarauksella kaupungintalon 1. kerroksessa, osoitteessa Kirkkokatu 14. Ajanvarauksen yhteydessä sinulta kysytään esitiedot.

Lue lisää: https://www.nurmes.fi/kuntalaisille

Maksuttomia asiakaspäätteitä löytyy Nurmeksessa lisäksi myös mm. kirjastolta, Näre Ry:n tiloista ja Ystävän Pysäkillä.