Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Vieraslajit mietityttävät

Vieraslajit.fi -verkkosivustolle on koottu hyviä ohjeita kotipuutarhurille, kuinka tunnistaa ja torjua haitallisten vieraslajien edustajat pihamaalta

Viime päivinä kesäiseksi lämmennyt sää on saanut pihat ja puutarhat vihertämään myös meillä Nurmeksessa. Valitettavasti kasvukauden myötä myös ei-toivotut vieraslajit kuten esimerkiksi jättiputki, kurtturuusu, lupiini ja jättipalsami alkavat nostaa päätään ja herättävät kysymyksiä.

Vieraslajit.fi -verkkosivustolle on koottu hyviä ohjeita kotipuutarhurille, kuinka tunnistaa ja torjua haitallisten vieraslajien edustajat pihamaalta.

Siirry Vieraslajit.fi -sivustolle tästä

Nurmeksen kaupungilla ei ole resursseja laajamittaiseen vieraskasvien hävitykseen. Kaupungin mailta on viime vuosina torjuttu lähinnä jättiputkea. Jättiputkihavainnoista voi tänäkin kesänä tehdä ilmoituksia kuntatekniikkaan Kaisa Komsa-Partaselle tai ympäristönsuojeluun Ismo Ryynäselle (yhteystiedot alla). Varsinaisesti jättiputket alkavat pistää silmään vasta heinäkuussa, kun ne ovat kukassa, mutta mahdollisista havainnoista kannattaa ilmoittaa jo nyt. Lisäksi tienvarsia niitetään kaupungin ylläpitämillä alueilla.

Maanomistaja vastaa vieraslajin hävittämisestä maillaan. Nurmeksen kaupunki kannustaa kaikkia ryhtymään taistoon vieraslajeja vastaan omassa ja naapurin puutarhassa.

 

Lisätietoja ja ilmoitukset jättiputkihavainnoista