Navigaatiovalikko

Lokkiharjun DiscGolfPark

Lokkiharjun DiscGolfPark


Frisbeegolfrata on tarkoitettu yleiseen käyttöön.

Lokkiharjulla on DiscGolf radan lisäksi talvisin mäenlaskupaikka sekä Lokkiharjun vapaa-aikakeskuksen läheisyydessä on hiihtolatu.

Rata on yhdeksänväyläinen ja pituutta sillä on reilun kilometrin verran Radan arvioitu peliaika on n. 45 - 75 minuuttia. Radan ihannetulos (par) on 28 heittoa.
Kaupunki vastaa radan ylläpidosta.Ylläpitoon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä kuntatekniikan mestariin, puh. 04010 45711

 

Frisbeegolfradan säännöt

Frisbeegolf
Firsbeegolf on peli, jota voivat harrastaa kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta. Frisbeegolfin periaate on samanlainen kuin "pallogolfissa". Firisbeegolfissa käytetään pallon ja mailojen sijasta muovisia frisbeitä, joita on eri kokoisia ja painoisia. Pallogolfin reiän korvaa frisbeegolfissa maalikori. Peliajatus on, että vähimmällä määrällä heittoja radan suorittanut pelaaja on voittaja.

Pelisäännöt

   1. Pelin tarkoitus on saada frisbee mahdollisimman pienellä heittomäärällä aloituspaikasta maalikoriin.
   2. Avausheiton jälkeen kauimpana korista oleva pelaaja jatkaa ensimmäisenä. Seuraava heitto suoritetaan siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi. Pelaaja heittää niin monta kertaa, kunnes fresbee on maalikorissa.
   3. Frisbeen irrottua kädestä, heiton saa astua yli. 10 metriä tai lähempää suoritettu heitto on putti. Sitä ei saa astua yli.
   4. Reikä on pelattu loppuun, kun frisbee on maalikorissa.
   5. Voittaja on pelaaja, joka suorittaa radan pienimmällä määrällä heittoja.
   6. Ota huomioon muut radalla liikkujat ja ja jätä rata hyvään kuntoon myös seuraaville. Sen minkä kannat mukanasi luontoon, jaksat myös tuoda takaisin - ethän jätä roskia maastoon!
   7. Puut ja pensaat ovat osa rataa. Niiden katkominen tai taivuttaminen on kielletty.
   8. Fresbeegolf on Spirit-laji - tärkeintä on pitää hauskaa!

Ohjeita frisbeegolfradan käyttäjille

Olet vastuussa jokaisesta heittämästäsi kiekosta. Osuessaan ihmisiin, eläimiin tai esineisiin kiekko voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa.

Varoittaminen

Jos kiekko on vaarassa osua toiseen ihmiseen, siitä varoitetaan huutamalla lujaa ääneen fore ("FOOOOOOR!") Lenkkeilijöiden ollessa kyseessä voit käyttää lisänä myös muita varoitushuutoja.

Heittäminen kierroksella

     - Älä heitä, jos edellä oleva ryhmä on vielä korilla puttaamassa.
     - Älä heitä, jos koria ei näy, vaan varmista ensin onko korilla ketään edessä.
     - Älä heitä,jos kiekko on vaarassa osua lähistöllä oleviin ihmisiin tai eläimiin.

Löytökiekot

Palauta löytämäsi kiekot omistajalleen.