Murupolku

Navigaatiovalikko

Ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet

angle-left Kuntalaisten etuudet vuonna 2024

Kuntalaisten etuudet vuonna 2024

Seniori ePassi


Vuonna 2023 voimassa olleisiin seniorien ePasseihin ladataan/lisätään automaattisesti 100 euron liikunta- ja kulttuuripalvelujen ostomahdollisuus. 

2024 vuonna 65 vuotta täyttävät ja muut uudet seniori ePassin hakijat saavat passin voimaan ottamalla yhteyttä hyvinvointipalveluihin.

Yllämainituissa asioissa ota yhteyttä hyvinvointipalveluihin puh. 04010 45104 tai 04010 45107.

ePassiin on oikeutettu Nurmeksessa kirjoilla oleva 65-vuotias. HUOM! myös jakovuonna 65 vuotta täyttävät. Palvelun käyttö edellyttää voimassa olevaa matkapuhelinnumeroa.


Oikeus osallistua kaupungin järjestämiin soveltavan liikunnanryhmiin (pois lukien kylpylän allasjumppa keskiviikkoisin klo 11, johon toki voi käyttää seniori ePassia maksuvälineenä).

Seniori ePassi toimii valtakunnallisesti niillä liikunta- ja kulttuuripalvelutoimijoilla / yrittäjillä, jotka ovat liittyneet ePassi toimijoihin. Epassin käyttö ei ole rajattu pelkästään Nurmeksen alueen ePassi toimijoihin. Paikkakuntakohtaiset ja ajantasaiset ePassi liikunta- ja kulttuuripaikat voi tarkistaa internetistä https://services.epassi.fi/ui/merchant-search.

Seniori ePassi KÄY kulttuuriin (konsertit, tilaisuudet, tapahtumat).

Seniori ePassi EI KÄY hyvinvointiin (ei hierontapalveluihin).
Jos seniorien ePassia käytetään väärin, esimerkiksi hierontaan, ePassi oikeuden voi menettää! Seniori ePassi 2024 on voimassa vuoden 2024 loppuun saakka.

 

Juniorikortti


Juniorikortit jaetaan vuosittain (tammikuussa) koulujen kautta suoraan koululaisille, ketkä ovat korttiin oikeutettuja. Tämä käsittää kaikki nurmeslaiset 7-16-vuotiaat koululaiset, jotka ovat esi- tai perusopetuksessa. HUOM! Myös kaikki jakovuonna 7 vuotta täyttävät.

Toisen asteen opiskelijat (lukio ja ammattiopisto) noutavat juniorikorttinsa Nurmeksen kaupungin hyvinvointipalvelujen toimistolta, Nurmes-talolla, Kötsintie 2, alakerta; avoinna arkisin klo 9-12 ja 13-15.

Juniorikorttiin on oikeutettu:

Nurmeksessa kirjoilla oleva 7-16-vuotias. HUOM! Myös kaikki jakovuonna 7 vuotta täyttävät.

Juniorikortin arvo on 100 euroa, jolla saa saman suuruisen kertahyvityksen harrastuksesta. Juniorikortti jaetaan 2 x 50 € korttina, jotka voi käyttää eri harrastuksen järjestäjälle tai vain yhdelle harrastuksen järjestäjälle.

Korttia ei saa väärinkäyttää kopioimalla. Väärinkäytöstä saatu euromääräinen hyöty peritään kortin haltijalta takaisin.

Harrastaja antaa kortin harrastusta järjestävälle yhdistykselle tai yritykselle, joka hyvittää sen harrastuksen toiminta- tai kausimaksussa. Yhdistys tai yritys tilittää aina kuluvan vuoden juniorikortit 30.11.2024 vapaa-aikapalveluihin. Ilman korttia ei hyvitystä saa. Tilityslomakkeen saa klikkaamalla tästä.

Harrastuksen on oltava säännöllistä ja ohjattua sekä tavoitteellista.

Tiedot kortteihin on haettu oppilashallintajärjestelmä Primuksesta. Jos huomaat omassa kortissasi virheitä tai et ole saanut korttia, ota yhteyttä hyvinvointipalveluihin hyvinvointipalvelut@nurmes.fi tai p. 04010 45104

 

Vaipparaha


Haluamme muistaa uutta kuntalaista ja perhettä vaipparahalla. Vaipparaha on suuruudeltaan 500 euroa ja se maksetaan vauvan syntymän jälkeen äidille, jonka kotikunta lapsen syntymän aikaan on Nurmes.

Vaipparahan maksatusta varten lapsen äidin on toimitettava henkilötietonsa sekä pankkitilinumeronsa joko kaupungintalon neuvontaan tai Kuntalaisten Talon asiakaspalvelupisteeseen. Samalla annamme mukaan myös pienen lahjan perheelle.

 

Kotihoidontuen kuntalisä


Nurmeksen kaupunki maksaa lasten kotihoidon tuen kuntalisää 0-3-vuotiaasta lapsesta myös vuonna 2024. Kuntalisän suuruus on 100,00 €/kk/kotihoidon tuen hoitorahaan oikeutettu 0-3-vuotias lapsi.

Kotihoidon tuen kuntalisän maksatuksen hoitaa Kela.

 

Avoin päiväkoti / mahdollisuus jättää lapsi hetkeksi hoitoon


Avoin päiväkoti tarjoaa nurmeslaisille perheille mahdollisuuden jättää lapsi vähäksi aikaa hoitoon (1-2 tuntia/päivä). (Huom. ei torstaisin!)
Ennen hoitoon tuloa perheen tulee käydä avoimessa päiväkodissa tutustumassa sekä täyttää alkutietolomake, jossa kysytään esim. lapsen mahdolliset allergiat ym. huomioitavat asiat, jotta hoitoon voi jäädä ilman vanhempia.

Ilmoittautumiset: puh. 050 436 2280 klo 8-12.30 välillä (mieluiten klo 8.00 - 9.00 tai klo 12-12.30) viimeistään hoitoa edeltävänä päivänä.

Hoitoon otetaan 8 ensimmäistä lasta/päivä ilmoittautumisjärjestyksessä. Seuraamme myös jonkin verran sitä, että hoidossa eivät olisi usein samat lapset, vaan että kaikilla on tasapuolisesti mahdollisuus käyttää palvelua.

Ilmakuva Nurmeksen keskusta.