Murupolku

Navigaatiovalikko

Ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet

angle-left Kirjastopalvelut, museot ja liikuntapaikat avautuvat 1.6.2020

Kirjastopalvelut, museot ja liikuntapaikat avautuvat 1.6.2020

 

Nurmeksen kaupungin tarjoamia palveluita avataan asteittain 1.6. alkaen noudattaen valtioneuvoston linjausta 50 hengen kokoontumisrajoitus huomioiden. Kaupungin palveluista heti maanantaina avautuvat kirjasto (pelkkien aineiston palautuksien osalta palautusluukun käyttö edelleen suositeltavaa), keskustan vanhan koulu liikuntasali ja Valtimotalo. Osa uIkoliikuntapaikoista on ollut jo varattavissa/käytettävissä 1.5.2020 alkaen valtioneuvoston linjausta 10 hengen kokoontumisrajoituksesta noudattaen. Palvelut avautuvat siten, että suoja-etäisyyksiä ja tehostettua hygieniaa (käsienpesu, nestesaippua ja/tai käsidesi) noudatetaan kaikissa palvelupisteissä.

Kesän sisäliikuntapaikoissa (Valtimotalo ja keskustan vanhan koulun liikuntasali) sosiaalitiloissa käsienpesu ja/tai käsien desinfiointi mahdollisuus.

Nurmeksen kaupunginkirjasto ja Valtimon lähikirjasto avautuvat 1.6. ja samalla siirrytään kesäaukioloaikoihin. Kirjastoauto ajaa iltareitit 1.6 alkaen. Kirjastoauto jää kesätauolle 22.6. ja palaa lomalta 27.7.

Aluehallintovirastot ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat yhteistyönä valmistelleet ohjeen Koronavirustartuntojen ehkäisemisestä kirjastopalvelujen käytössä. Kirjastotilojen osalta tämä tarkoittaa sitä, että Valtimon omatoimikirjasto ei ole käytettävissä kesän aikana. Kirjastojen näyttelytilat pysyvät kiinni kesän ajan. Koska tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää, yhtäaikaisten asiakkaiden määrää kirjastotilassa rajataan riittävän väljyyden turvaamiseksi. Esimerkiksi kirjastoautossa voi kerrallaan olla enintään 4 asiakasta. Lehtiä voi käydä lukemassa, mutta tuolien määrää on vähennetty, jotta turvavälit toteutuvat. Asiakaspalvelutilanteet kirjastossa hoidetaan siten, että tiloissa vietetty aika on niin lyhyt kuin mahdollista. Yhteiskäytössä olevat tietokoneet ja tabletit eivät ole asiakaskäytössä.

Kopin (Kirkkokatu 20) museo palvelee normaalisti. Ikolan museo (Kotiniementie 2) avaa ovensa juhannusviikolla 16.6.2020.

Facekokeilu