Murupolku

Navigaatiovalikko

Ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet

angle-left Siun sote tarjoa kuntoutusta ikäihmisille television välityksellä

Koti TV ikäihmisten hyvinvoinnin ja kotona pärjäämisen tueksi

Tavoitteena hyvinvoiva ikäihminen

Siun sote on käynnistänyt yhteistyössä Kuntoa kansalle -palvelun kanssa television välityksellä toteutettavan etäkuntoutusohjelman, Koti TV:n, ikäihmisten hyvinvoinnin ja kotona pärjäämisen tueksi. Koti TV:n ohjelma on nähtävissä suorana lähetyksenä myös internetissä.

Kesäkuun loppuun jatkuvan kokeilun aikana television välityksellä lähetetään joka arkipäivä klo 11–13 ikäihmisille suunnattua kuntouttavaa ohjelmaa. Ohjelmassa on fyysistä toimintaa sekä muistin ja oppimisen vahvistamiseen ja ylläpitoon liittyviä harjoitteita. Ohjelma on nähtävissä antennitalouksissa television kanavapaikalta 33 ja DNA-kaapelitalouksissa kanavapaikalla 66.

Kansallinen tavoite on, että iäkäs ihminen voi asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään, jopa elämänsä loppuun saakka. Tätä tavoitetta myös Siun sote pyrkii toteuttamaan omassa toiminnassaan. Kotikuntoutuksen merkitys kotona pärjäämiselle on tärkeää.
Siun sote ottaa kuntoutusohjelman käyttöön kotihoidossa ja palveluasumisen yksiköissä. Koti TV:n palvelut täydentävät korona-aikana toteutettavaa kuntoutusta ja palvelun odotetaan tuovan mukavaa rytmiä päivien ohjelmaan. 

Palvelusta kannattaa kertoa omille senioriläheisille ja auttaa heitä löytämään Koti TV omasta televisiostaan. Koti TV:n ohjelmaa voidaan hyödyntää myös osana järjestöjen toimintaa.  

Lisätietoa https://www.siunsote.fi/-/siun-sote-tarjoa-kuntoutusta-ikaihmisille-television-valityksella

 

talvinen kuva

Facekokeilu