Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Esiopetukseen ja varhaiskasvatukseen ilmoittautuminen sekä perusopetuksen aloittaminen

Esiopetukseen ja varhaiskasvatukseen ilmoittautuminen sekä perusopetuksen aloittaminen

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Elokuussa 2024 esiopetuksen aloittaville (synt.v. 2018 syntyneet) ilmoittautumiskirjeet on lähetetty koteihin. Ilmoittautuminen 1.3.2024 mennessä sähköisesti Daisy-järjestelmän kautta, jonne kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla. Jos sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista, tulee se tehdä paperilomakkeella. Lomakkeen voi tulostaa sivuiltammepyytää päiväkodeilta tai hyvinvointipalvelujen toimistolta. Paperiset lomakkeet on palautettava 1.3.2024 mennessä Hyvinvointipalvelut, Kötsintie 2, Nurmes tai Niksulan päiväkoti Kunnantie 1, Nurmes.

 

Perusopetuksen aloittaminen

Elokuussa 2024 koulunsa aloittavien 1. luokkalaisten (synt. v. 2017) ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Heille lähetetään kirjeitse päätös, jossa ilmoitetaan oppilaan koulunkäyntipaikka. Jos kirjettä ei ole tullut 15.03.2024 mennessä, pyydämme ottamaan yhteyttä hyvinvointipalveluihin.

Tutustumispäivät kouluun ja esiopetukseen järjestetään toukokuussa erikseen ilmoitettavana aikana.

 

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Vapautuvat varhaiskasvatuspaikat perhepäivähoidossa ja päiväkodeissa ovat jatkuvasti haettavana. Varhaiskasvatuspaikan järjestelyaika on kaksi viikkoa silloin, kun hoidontarve johtuu huoltajan työstä tai opiskelusta. Muutoin järjestelyaika on neljä kuukautta. Perhepäivähoidon vapautuvia hoitopaikkoja täytetään jatkuvasti. Hakeminen tapahtuu Daisy-järjestelmän kautta. Jos Daisyn käyttö ei ole mahdollista, hakeminen tehdään paperilomakkeella. Lomakkeen voi tulostaa sivuiltamme tai pyytää päiväkodeilta.

Lasten valinnat varhaiskasvatuspaikoista toimintakaudelle 2024–2025 tehdään 31.5.2024 mennessä. Päiväkotihoitoa voi hakea 3 - 6-vuotiaille lapsille. Alle 3-vuotiaille voi hakea paikkaa Nurmesjärven päiväkodista tai satelliittiryhmistä. Päiväkoteihin hakeminen 31.3.2024 mennessä. Paperisen hakemuksen palautus Hannilan, Pikku-Kaarlen, Rekulan, Nurmesjärven, Porokylän tai Niksulan päiväkotiin.

Linkki esiopetukseen ilmoittautumiseen liittyvään uutiseen