Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmes aloitti 50-vuotisjuhlavuoden palkitsemisilla

Nurmes aloitti 50-vuotisjuhlavuoden palkitsemisilla

Nurmeksen kaupunki täyttää 50-vuotta 1.1.2024. Juhlavuosi aloitettiin koko kansan uudenvuodenjuhlalla ja juhlintaa jatketaan pitkin vuotta.


Nurmes-palkinto

Nurmeksen kaupunki luovutti Uuden Vuoden juhlassa torilla 31.12.2023 vuoden 2023 Nurmes-palkinnon Pielisen Kalajaloste Oy:lle. 

Pielisen Kalajaloste on Nurmeksessa toimiva vuonna 1994 perustettu perheyritys. Menestyksekkään toiminnan ja tuotekehityksen ansiosta yritys työllistää tällä hetkellä yli 20 henkilöä. Yritys on saanut valtakunnallista huomiota ja tunnustusta kotimaisuudestaan sekä lähellä ja eettisesti valmistetuista tuotteistaan.
        
Nurmes-palkinto on jaettu vuodesta 1973 lähtien yhteensä 38 kertaa. Nurmes-palkinnon muodosta ja suuruudesta sekä jakotilaisuudesta päättää kullakin kerralla erikseen kaupunginhallitus.  
 
Nurmes palkinto jaetaan vuosittain tai kaupunginhallituksen harkitseman ajan kuluttua tunnustuksen osoituksena sille yksityiselle henkilölle, yhteisölle tai laitokselle, joka samana tai sitä lähinnä edeltävänä vuonna on toiminut ansiokkaimmin Nurmeksen kaupungin talous-, elinkeino- tai yhteiskuntaelämän hyväksi taikka muulla tavoin on merkittävimmin vaikuttanut Nurmeksen kaupungin kehitykseen.


Nurmeksen vuoden 2023 toimija

Vuoden 2023 toimijana palkittiin Vanhan Kauppalan asukasyhdistys ry. Yhdistys on tuonut Nurmesta maailmankartalle positiivisilla somepäivityksillä, Vanhan kauppalan Avointen ovien tapahtumalla ja aktiivisuudellaan esim. jouluikkunat
 
Vuoden toimijaksi sai ehdottaa joko henkilöä tai yhteisöä, joka on vuoden 2023 aikana tehnyt myönteistä kaupunkikuvaa edistävää työtä sekä edistänyt toiminnallaan kuntalaisten hyvinvointia ja viihtyisyyttä.

 

Juhlassa palkittiin myös ensimmäisenä 50-vuotta täyttävä henkilö. Hän täyttää 50-vuotta 1.1.2024.

 

Lisätietoja:        Kaupunginjohtaja Pasi Parkkinen p. 040 104 5001