Navigaatiovalikko

Asuintontit

Asuintontit

Kaupungilla on tarjolla asumiseen omakotitalotontteja ja rivitalotontteja Nurmeksessa ja Valtimon pitäjässä. Nurmeksessa on tarjolla myös kerrostalotontteja. 

Etsitkö tonttia rauhallisemmalla sijainnilla? Taajamien ulkopuolella on myös vapaana asuintontteja ja uusia rakenteilla mm. Valtimon Pitkäniemeen tulee omarantaisia asuintontteja. Kysy lisää vapaista tonteista maankäyttöpäälliköltä.  

 

Tonttien varaamiseen, vuokraamiseen ja lunastukseen liittyvät tiedot sekä tonttien luovutushinnat löytyvät luovutusehdoista:

Tonttien ja muiden maa-alueiden luovutusehdot Nurmeksessa 1.4.2018 alkaen (Kv. 28.3.2018, § 20)

 

Omakotitonttien hinnat 2023 (sis. indeksikorotukset)

Asemakaava-alueella noudatetaan aluejakoon perustuvia hintoja:

Nurmes, osa-alue I: 11,72 €/m2

Nurmes, osa-alue II: 9,38 €/m2

Valtimo: 1,68 €/m2

Asemakaava-alueen ulkopuolisilla alueilla perushinta on 1,41 €/m2

 

Nurmeksen asemakaava-alueen aluejako

 

Alla olevissa kartoissa on merkattu vapaat tontit. Klikkaamalla tonttia näet sen pinta-alan ja rakennusoikeuden. 

 

Omakoti- ja pientalotontit

Porokylä, Laamila ja Kotiniemi

Kotiniemessä on tarjolla väljää omakotiasumista upeissa järvimaisemissa. Kotiniemen tontit sijoittuvat loivaan rinteeseen, rakentamiseen soveltuvalle peltomaalle.

 

 

Laamilasta löytyy luonnonläheisiä tontteja 70- ja 80-luvuilla rakennetuilta asuinalueilta. Laamilan tonteilla kasvaa lehtipuita ja niittyä. Porokylän/Radantauksen tontit sijaitsevat lähellä koulua ja palveluja. Tonteilla kasvaa lehtipuita ja niittyä.

 

Keskusta, Itäkaupunki ja Hyvärilä

Keskustassa on tarjolla pientalotontteja loistavalla sijainnilla.

Itäkaupungin tontit sijaitsevat maaseutumaisessa ympäristössä lähellä Kotilanvaaran hiihtokeskusta. Tonteilla kasvaa lehtipuita.

Hyvärilässä on tarjolla metsäisiä tontteja Bomban ja Hyvärilän matkailu- ja liikuntapalvelujen lähellä.

 

Valtimon pitäjä

Valtimolta löytyy metsäisiä ja luonnonläheisiä tontteja Kankaalasta. Mäkelän tontit sijoittuvat maaseutumaisemaan lähelle Haapajärven rantaa.

 

Voit tutustua tontteihin myös Nurmeksen karttapalvelussa. Karttapalvelusta löydät tietoa muun muassa tonteilla voimassa olevista kaavoista tai erilaisista palveluista tonttien lähellä.


 

Rivitalo- ja kerrostalotontit

Nurmes

Nurmeksessa on tarjolla rivitalotontteja Porokylän alueella. Kerrostalotontteja löytyy Porokylän lisäksi myös Keskustasta ja Itäkaupungista.

 

Valtimon pitäjä

Valtimon pitäjässä on tarjolla rivitalotontteja.

Yhteystiedot, tekninen johtaja

Yhteystiedot

Olli Kakkinen tekninen johtaja, vs. maankäyttöpäällikkö Kaupungintalo, Kirkkokatu 14 75500 Nurmes 04010 45750 olli.kakkinen(at)nurmes.fi