Navigation Menu

Asset Publisher

angle-left Nurmeksen kaupungin ohjeita Katuri-asiointiliikenteen hoitamiseen Koronavirusepidemian aikana

Nurmeksen kaupungin ohjeita Katuri-asiointiliikenteen hoitamiseen Koronavirusepidemian aikana

Nurmeksen kaupungin Katuri-asiointiliikenne jatkuu toistaiseksi. Katuri-liikenteessä  pyydämme kiinnittämään erityistä huomioita valtioneuvoston ja muiden viranomaisten velvoitteisiin ja suositukseen.

Käytä Katuria vaan terveenä

Jos sinulla on lievääkään nuhaa, yskää kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta  lepää ja sairasta rauhassa kotona, kunnes oireesi ovat loppuneet. Vältä sosiaalisia kontakteja. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä.

Jos sinun on päästävä esim. terveyskeskukseen ja olet kipeä, pyri käyttämään muita kulkuneuvoja, kuin Katuria.

 

Noudata karanteenia vastaavia olosuhteita, jos olet yli 70-vuotias

Valtioneuvosto on 16.3.2020 velvoittanut yli 70-vuotiaat pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Nurmeksen kaupunki on järjestänyt matalankynnyksen asiointipalvelut ja suosittaa yli 70-vuotiaita käyttämään asiointipalvelua Katuri-asiointiliikenteen sijaan. p. 04010 41111.
 

Asiakaspaikat vähenevät tilapäisesti Katurissa

Katuri-asiakasliikenteessä noudetaan viranomaisten suosittelemia suojaetäisyyksiä rajaamalla asiakaspaikkoja tarpeen mukaan. Liikennöitsijän on huolehdittava kuljettajan ja kaluston erityisestä hygieniasta työterveyslaitoksen ohjeen mukaan ja varattava asiakkaiden käyttöön alkoholipitoista käsihuuhdetta https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-kuljetusalalle

Lisätietoja