Navigation Menu

Kulttuuri ja vapaa-aika / museo / museon toimipisteet /Kopin museo / vaakakuva murupolun yläpuolella

Kuva Kansallispankin konttorin talosta vuodelta 1981, Kirkkokatu 20

museo / kopin museo

Kopin museo

Bensaa ja permanentteja

 

Museo on aikakone Nurmeksen kaupunkikulttuuriin Kekkosen aikaan, jossa vierailija pääsee tutustumaan paikkakuntaan muun muassa valokuvanäyttelyn ja elokuvien avulla. Tule kokemaan mm. 60-luvun kampaamon tunnelmaa ja selailemaan vanhoja paikallislehtiä. Kopilta löydät myös Kötsin museolta tutun kuukauden esine -kilpailun.

Kopin museon näyttely kertoo Nurmeksesta 1950-luvulta 1980-luvun alkuun. Tuolloin elettiin presidentti Urho Kekkosen aikakautta: Kekkonen toimi Suomen presidenttinä vuodesta 1956 alkuvuoteen 1982.  Kekkosen ajan alussa sodasta oli kulunut vasta kymmenisen vuotta, mutta talouden kasvu ja Suomen teollistamien oli nopeaa. Hyvinvointivaltion rakenteita vahvistettiin. 1960-luvulla yhteiskunnallinen ilmapiiri oli hyvin poliittinen, ja nuoriso alkoi kapinoida vallitsevaa yhteiskuntajärjestelmää ja sen edustamia arvoja vastaan.

Näyttely esittelee Nurmesta sodanjälkeisen nuorison näkökulmasta. Vaihtoehtoja oli vähemmän kuin nykyisin. Niinpä tuona aikana nuoruuttaan eläneille on muodostunut paljon yhteisiä muistoja. Kekkosen kauden jälkeen syntyneille sukupolville näyttely tarjoaa aikaikkunan aikaan ennen euroa ja internetiä.  

 

Kopin museo on nyt suljettu, kiitoksia kaikille vierailijoille!

 

museo / kopin museo yhteystiedot

Kopin museo Kirkkokatu 20 75500 Nurmes 0401045153